Više od 1.000 poklopaca za šahtove ukradeno u Novom Sadu

JKP "Vodovod i kanalizacija" odlučilo je da podnese krivične prijave protiv NN lica koja su organizovanim kriminalnim aktivnostima otkupa ukradenih rešetki i poklopaca ugrozila živote i bezbednost Novosađana.
JKP "Vodovod i kanalizacija" odlučilo je da podnese krivične prijave protiv NN lica koja su organizovanim kriminalnim aktivnostima otkupa ukradenih rešetki i poklopaca ugrozila živote i bezbednost Novosađana.

Prijavu podnose jer je samo u poslednjih godinu dana na teritoriji grada ukradeno preko 1.000 slivničkih rešetki i poklopaca na šahtovima. Nadležni u Vodovodu kažu i da mogu da pohvale rad policije koja je uhvatila više grupa koje su krale šahtove, ali da krađe i dalje ne prestaju.

"Uprkos naporima policije i inspekcijskih službi, lanac trgovine ukradenim materijalom nije prekinut. Oni koje smatramo organizatorima celog posla, oni koji otkupljuju takvu robu, još nisu otkriveni i otuda i odluka da podnesemo krivičnu prijavu za organizovani kriminal protiv NN lica koja se bave otkupom slivničkih rešetki i poklopaca šahtova", stoji u saopštenju Vodvoda.

Iz ovog preduzeća kažu da je direktna šteta usled krađa u prošloj godini procenjana na oko 18 miliona dinara, a posredno još nekoliko desetina miliona usled mogućih presuda po tužbi građana zbog povreda i oštećenja vozila zbog upadanja u šahtove. U Vodovodu navode i da dnevno zamene oko 15 poklopaca i rešetki, a da onda u toku noći nestane i po 20, nekad i više.

Upozoravaju i da su im pri kraju rezerve rešetki i poklopaca i da ukoliko se oduži postupak javne nabavke 1.000 novih rešetki i poklopaca u naredna dva meseca grad će dobiti par stotina rupa u kolovozu i van njega.

  • Aco

    30.05.2013 07:05
    Resenje
    Imam resenje za sprecavanje krade ;sahtova ,vodo slivnika koje je efikasno i nije skupo.U ovom mom resenju ako bih nestao saht ili slivnik to bih ukazivalo na one ljude koji su ga postavili ili su kradljivcima objasnili kak mogu da podignu iste.Onaj ko nezna za ovaj moj sistem ne moze nista da uradi sa sahtom islivnikom izuzev macole od 10kg pa da sve polomi.Takode slicno resenje je za garaze gde samo vlasnik moze da otvori vrata garaze.Tom mom resenju ne pomazu kod provalnika ni hidraulicne naprave za razvlacenje stokova da bih lakse otvorili vrata.Kod razvlacenja taj sistem nastavlja da zabravljuje za onoliko koliko su stokovi razvuceni.Za sve postoji resenje.Milionske stete koje se nanose namerno treba najstrozije sankcionisati .Stete su ogromne , a ugrozeni su deca,stariji gradani , vozaci itd.


  • истина

    01.02.2013 17:31
    хоћемо ли истину и правду
    Прво А. Вучићу, потом градоначелниче Вучевићу ако желите да покажете искрену намеру да уредите односе у систему потврдите добру намеру спремни смо на сарадњу. Обиље информација о шљаму који се накупио, спремићемо доказе. Батинаши су вам у водоводу шефови са све "чачанским школама", шофери са викендицама на муци и грбачи грађана и запослених у комуналним системима, сумњиве набавке, уговори...
    У супротном... Идентификација криминалних структура ће са Вашом добром вољом бити брза и ефикасна. Имате подршку, очекујемо позив.
  • Pundravac

    31.01.2013 22:05
    Proces krađe izgleda kao iz Alan Ford-a. Iznad šahta stane zaprega, koja ima rupu. Sve ostalo je lako pretpostaviti. Ovo je viđeno a vi možete ili ne morate verovati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti