Borislav Novaković pušten iz pritvora

Bivši direktor Zavoda za izgradnju grada Borislav Novaković pušten je danas iz pritvora, saznaje 021.rs.

Bivši direktor Zavoda za izgradnju grada Borislav Novaković pušten je danas iz pritvora, saznaje 021.rs.

Njemu je istekao pritvor od 30 dana koji mu je bio određen nakon hapšenja krajem novembra.

Prema nezvaničnim informacijama, u prtitvoru se ne nalaze ni ostali osumnjičeni. Podsetimo, Novaković je uhapšen 28. novembra zajedno sa Mirjanom Dejanović, Zoranom Bojovićem i Draganom Žarković zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

Tužilaštvo za organizovani kriminal ih sumnjiči da su kao rukovodioci u ZIG-u  prvo nezakonito izabrali za najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju Bulevara Evropa firmu "Borovica transpost" iz Rume, a potom nisu zatražili povraćaj avansa koji nije opravdan izvedenim radovima, niti akvirali izdati bankarsku garanciju i time omogućili Borovici da naplati radove koje nikada nije izveo a u vrednosti od oko 463 miliona dinara.

  • 27.12.2014 11:03
    Ovog coveka vec drugi put hapse,a ne osudjuju.
    Sta se to desava u Novom Sadu i Vojvodini?
  • gerilac

    26.12.2014 19:48
    da da
    @11482. Govoris o AV i ostalima koji zloupotrebljavaju krivicne postupke u politicke svrhe? Slazem se, i te kako ce da odgovaraju za ovo...i te kako...
  • Zilijen

    26.12.2014 19:29
    Steta sto mu sud nije produzio pritvor. Nije on bez razloga osumnjicen za malverzacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti