Italijani nakon izlaska iz karantina pojeli 240 tona sladoleda

Italijani su izlazak iz izolacije proslavili svojom omiljenom poslasticom - sladoledom.
Italijani nakon izlaska iz karantina pojeli 240 tona sladoleda
Foto: Pixabay
"Nakon nedelja provedenih u svojim domovima, mnogi Italijani su se počastili sladoledom. Industrija je spasena", saopštio je poljoprivredni savez "Coldiretti". 
 
U zemlji ima 39.000 poslastičarnica koje zapošljavaju 150.000 ljudi i godišnje prodaju sladoled u vrednosti od 2,8 milijardi evra.
 
Gotovo 240 tona sladoleda pojedeno je prošlog vikenda u Rimu i pokrajini Laciju, ali jednako su u toj poslastici uživali i u drugim delovima zemlje. 
 
Potrošnji nije kumovao samo završetak karantina nego i temperature više od proseka. U Italiji je ovo najtoplija godina otkako su počela merenja 1880.
 
Čak 94 odsto Italijana redovno jede sladoled, a 70 odsto najviše voli sladoled na kuglu. Svaki Italijan godišnje u proseku pojede više od šest kilograma sladoleda.
  • Sladokusac

    27.05.2020 12:10
    I mi
    smo pojeli 240 tona posle izlaska iz karantina, ali neceg drugog.
  • ST

    27.05.2020 10:59
    Jadni,jedva docekali...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima