Italijani nakon izlaska iz karantina pojeli 240 tona sladoleda

Italijani su izlazak iz izolacije proslavili svojom omiljenom poslasticom - sladoledom.
Italijani nakon izlaska iz karantina pojeli 240 tona sladoleda
Foto: Pixabay
"Nakon nedelja provedenih u svojim domovima, mnogi Italijani su se počastili sladoledom. Industrija je spasena", saopštio je poljoprivredni savez "Coldiretti". 
 
U zemlji ima 39.000 poslastičarnica koje zapošljavaju 150.000 ljudi i godišnje prodaju sladoled u vrednosti od 2,8 milijardi evra.
 
Gotovo 240 tona sladoleda pojedeno je prošlog vikenda u Rimu i pokrajini Laciju, ali jednako su u toj poslastici uživali i u drugim delovima zemlje. 
 
Potrošnji nije kumovao samo završetak karantina nego i temperature više od proseka. U Italiji je ovo najtoplija godina otkako su počela merenja 1880.
 
Čak 94 odsto Italijana redovno jede sladoled, a 70 odsto najviše voli sladoled na kuglu. Svaki Italijan godišnje u proseku pojede više od šest kilograma sladoleda.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

  • Sladokusac

    27.05.2020 12:10
    I mi
    smo pojeli 240 tona posle izlaska iz karantina, ali neceg drugog.
  • ST

    27.05.2020 10:59
    Jadni,jedva docekali...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Smeju li jaja da se jedu svaki dan?

Jaja su omiljena namirnica mnogih, poznata po visokom udelu proteina, vitamina i minerala. Ipak, zbog holesterola često su bila na lošem glasu.