Kinder jaja zbog salmonele povučena iz nekoliko zemalja EU

Dve nedelje pred Uskrs, u Evropi je otkriveno nekoliko desetina slučajeva zaraze salmonelom, a sumnja se na Kinder čokolade kompanije Ferero, proizvedene u Belgiji.
Kinder jaja zbog salmonele povučena iz nekoliko zemalja EU
Foto: 021.rs
Ta kompanija je povukla seriju čokoladnih proizvoda Kinder, koji su bili plasirani u Francuskoj, Belgiji, Velikoj Britaniji, Severnoj Irskoj, Nemačkoj i Švedskoj.
Britanske zdravstvene vlasti su već u subotu povukle čokoladna jaja sa igračkicom zbog mogućih veza sa zarazom salmonelom. Tamošnje vlasti su Frans presu prijavile 63 slučaja zaraze.
U Francuskoj je prijavljen 21 slučaj salmoneloze, od kojih je 15 osoba konzumiralo sporne čokolade. U toj zemlji su pretežno zaražena deca.
 
Povučena su Kinder jaja sa igračkicom od 20 grama, Kinder Schoko-Bons i mini čokoladna jaja.
 
Salmonela može da izazove teške stomačne tegobe, kao što su dijareja i mučnina, 48 sati od konzumiranja zaraženog proizvoda.
  • Lilly

    06.04.2022 13:02
    Serija sa rokom trajanja koji obuhvata period od 11 jula do 7 oktobra. To su jaja koja su sad u prodaji. Bolje baciti čokoladu i ostaviti igračku bez mnogo jeda, jer ipak je dobro da možemo izbeći posledice ove greške.
  • Kuca

    06.04.2022 09:26
    @Maca

    Ne salju nama ovde cak ni salmonelu iz EU... ;)
  • Maca

    06.04.2022 08:47
    Ima li ih u Srbiji
    Koja je serija u pitanju tj sa kojom igračkom na kutiji kao favoritom i da li su u Lidlu i drugim marketima stigla i kod nas ???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.