Zbog nedostatka ulja Mekdonalds u Nemačkoj uveo promene u pripremi pomfrita

Zbog nedostatka suncokretovog ulja ugostitelji u Nemačkoj promenili su način pripreme pomfrita.
Zbog nedostatka ulja Mekdonalds u Nemačkoj uveo promene u pripremi pomfrita
Foto: Pixabay
Mekdonalds je doneo odluku da promeni mešavinu ulja koju koristi za pripremu pomfrita, odnosno smanji udeo suncokretovog ulja.
"Za pripremu pomfrita koristimo mešavinu ulja, koja se sastoji od suncokretovog, ali i ulja uljane repice. Pri tome suncokretovo ulje čini samo jedan manji deo", objašnjavaju u Mekdonaldsu u Minhenu.
Udeo tog ulja u mešavini za pripremanje pomfrita se privremeno smanjuje, saopštila je kompanija uz napomenu da će klijenti i dalje dobijati pomfrit najboljeg kvaliteta. 
 
Rat u Ukrajini izazvao je u Nemačkoj nedostatak suncokretovog ulja, pošto je Ukrajina bila najveći izvoznik te vrste ulja u Nemačku.
 
"Suočeni smo sa drastičnim rastom cene jestivog ulja. Zbog toga je realno da će ugostitelji promeniti svoje recepte", uveren je Tomas Gepert, pokrajinski direktor udruženja hotela i restorana "Dehoga" u Minhenu.
 
Čak 95 odsto članica "Dehoga" kaže da ima problema sa isporukama jestivog ulja, a i kod brašna već ima problema. U supermarketima sunocekretovo ulje već nedeljama se rasproda veoma brzo.
  • Gari

    23.04.2022 07:38
    Sad koriste dizel, jeftiniji je
  • AA

    22.04.2022 21:57
    skupo
    Ulje 7 evra u Nemackoj.
  • Bolo

    22.04.2022 21:39
    Još nije kritično
    Dok ne počnu da koriste upotrebljavano mašinsko ulje, sve je u redu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.