VIDEO: Šoljicu kafe naplaćuju 920 evra - evo po čemu je posebna

Retko ko ne voli da popije šoljicu dobre kafe. Mnogima je to omiljeni ritual u danu, ali ispijanje kafe za koju treba izdvojiti 920 evra za neke je užitak vredan tog novca.
VIDEO: Šoljicu kafe naplaćuju 920 evra - evo po čemu je posebna
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Brew Lab Cafe" u Penritu u Australiji prodaje neke od najboljih vrsta kafe, a među njima je jedna posebna, napravljena od zrna kafe koja raste na 1.700 metara nadmorske visine pored vulkana u Panami.
Međutim, mušterije moraju pomno da planiraju uživanje u kafi jer je kafić naručuje tek nakon što kupac to zatraži, kako bi osigurao svežinu. To znači da su potrebne oko dve nedelje da stigne.
 
Zrna kafe šalju se privatnim avionom  
 
"Tada stupimo u kontakt s momcima u Panami, oni ispeku kafu samo za tu priliku i zatim je pošalju privatnim avionom", objasnio je Mič Džonson, vlasnik Brew Laba za australijski 9News.
 
Otmeno putovanje specijalne kafe bez sumnje doprinosi njenoj ceni od 1.500 australijskih dolara, odnosno 920 evra. Zrna ove kaf su vrhunskog kvaliteta i ocenjena su iznad 90, a reč je o oznaci koja određuje početak praga lestvice najboljih zrna.
 
Poseban postupak kuvanja
 
Nakon što zrna stignu, podvrgavaju se preciznom postupku kuvanja u "Brew Labu" koji uključuje prethodno navlažen filter i vodu kuvanu na tačno 94 stepena Celzijusa. Kafa prolazi kroz nekoliko postupaka prelivanja, a svaki je savršeno tempiran kako bi osigurao savršen ukus.
 
Ukus koji izaziva suze
 
Nakon svega toga, vreme je za gutljaj. Da li je vredan tolikog novca? Možda i jeste ako volite da pijete čaj. Da, dobro ste pročitali.
 
 
"Većina ljudi, kada pije ovu kafu, kaže da je njihov prvi utisak da je to više poput čaja nego kafe", objasnio je vlasnik, dodajući kako je ukus toliko dobar da izaziva suze radosnice.
Ipak, u ovom kafiću su dostupne i povoljnije kafe, ali i dalje su mnogo skuplje od proseka.  
 
"Veliki broj mušterija dolazi nam jednom nedeljno kako bi isprobalo naše kafe od 100 ili 200 dolara (oko 60 i 120 evra)", otkrio je vlasnik.  
 

Teme

kafa
  • Kafaroš

    24.05.2023 12:58
    Kafica za bankrot
    "Šoljicu kafe naplaćuju 920 evra - evo po čemu je posebna:" PA PO CENI!!!
  • Slobodan

    22.05.2023 07:29
    suze "radosnice"
    suze krenu kada shvatis da si dobio caj za 900e umesto kafe... :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.