Naplatili mu i to što su mu presekli sendvič napola: "Jer su korišćena dva tanjira"

Turista u prestižnom italijanskom regionu jezera Komo bio je iznenađen nakon što je primetio na svom računu da su mu naplaćena dodatna dva evra u restoranu zato što je sendvič presekao na pola.
Naplatili mu i to što su mu presekli sendvič napola: "Jer su korišćena dva tanjira"
Foto: Pixabay (ilustracija)
Neimenovani čovek, koji je došao u posetu iz obližnjeg Milana, naručio je vegetarijanski sendvič sa pomfritom, u baru na severnom delu jezera, podelio ga s prijateljem i platio račun bez prigovora, ali je kasnije na Tripadviser objavio negativnu recenziju, preneo je Njujork post.
Vlasnica restorana Kristina Bijaki rekla je za italijanski list "La Republika" da "dodatni zahtevi koštaju".
"Morali smo da koristimo dva tanjira umesto jednog i vreme za pranje je udvostručeno, a tu su zatim i dva podmetača. Nije to bio jednostavan tostirani sendvič, unutra je bio i pomfrit. Trebalo nam je vremena da ga presečemo na dva dela", rekla je vlasnica.
 
Napomenula je da se mušterija nije žalila, niti dovodila u pitanje naplatu.
 
Takva praksa nije neuobičajena u skupim gradovima i popularnim turističkim destinacijama u SAD, gde štedljive osobe, kao i one sa malim apetitom, ponekad dobijaju da plate naknadu za deljenje, kako bi restoran nadoknadio nižu vrednost računa za stolom.
 
Neki njujorški restorani čak zabranjuju praksu deljenja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.