Musaka s krompirom

Prava grčka musaka se pravi sa patlidžanom, ali danas donosimo recept za verziju sa krompirom.
Musaka s krompirom
Foto: Pixabay (ilustracija)
Sastojci:
 
4 kašike putera
2 glavice crnog luka, sitno iseckane
1 kašika seckanog peršuna
900 g mlevenog mesa
2 konzerve (po 450 g) celih oljuštenih paradajza
1 kašika italijanskog začina
so i biber po ukusu
2 kašike brašna
1 i po šolja mleka
1 umućeno jaje
1/2 šolje narendanog čedar sira
4 krompira, oljuštena i tanko iseckana
Priprema:
 
Ugrejte rernu na 190 stepeni. Namastite veliku vatrostalnu posudu.
 
Zagrejte dve kašike putera u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dinstajte luk i peršun dok luk ne omekša i postane staklast. Povećajte temperaturu, dodajte meso i dinstajte dok ne postane ravnomerno smeđe. Ocedite višak masnoće i stavite sa strane.
 
U velikoj činiji, kombinujte paradajz, italijanski začin, so i biber. Iseckajte paradajz i dobro promešajte sa začinima. Stavite sa strane.
U šerpi na srednjoj vatri, istopite 2 kašike putera. Umešajte brašno dok ne postane glatko. Mutite zajedno mleko i jaje, zatim postepeno umutite u smesu sa brašnom. Kuvajte, neprestano mešajući, dok ne postane gusta i glatka. Sklonite sa vatre i umešajte sir.
 
U vatrostalnoj posudi, stavite 1/3 tanko iseckanih krompira na dno, prekrivajući što je bolje moguće. Prekrijte polovinom mešavine mesa, a zatim polovinom mešavine paradajza. Ponavljajte slojeve, završavajući slojem krompira. Ravnomerno nanesite sos od sira preko vrha.
 
Pokrijte i pecite u prethodno zagrejanoj rerni.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Lista 12 vrsta voća sa najmanje šećera

Mnogi ljudi unose više šećera nego što su svesni - iako ga najčešće povezuju s kolačima i gaziranim pićima, šećer se krije i u brojnim svakodnevnim namirnicama.

Minut pire: Koliko je zdrav?

Instant ili minut pire krompir se često doživljava kao brza i praktična zamena za domaći pire - samo dodate vodu ili mleko, malo promešate i gotovo.

Đelato ili sladoled: U čemu je razlika?

Iako na prvi pogled deluju isto, đelato i sladoled se značajno razlikuju — ne samo po ukusu, već i po sastavu, temperaturi, količini vazduha i načinu pripreme.

Šta nikad ne bi trebalo raditi s limunom

Limun je jedna od najkorišćenijih namirnica u kuhinji - dodajemo ga u vodu, prelive, kolače, ribu, čaj... Međutim, koliko god bio zdrav i svestran, postoje stvari koje jednostavno ne bi trebalo raditi