Dvorci iz Diznijevih filmova zaista postoje

Dok smo uživali u svojim omiljenim crtanim filmovima sigurno smo više puta zamišljali da i mi sami živimo u nekom od ovih zamkova. Ako ste mislili da su mesta na kojima su Diznijevi filmovi pravljeni izmišljeni, varate se.
Dok smo uživali u svojim omiljenim crtanim filmovima sigurno smo više puta zamišljali da i mi sami živimo u nekom od ovih zamkova. Ako ste mislili da su mesta na kojima su Diznijevi filmovi pravljeni izmišljeni, varate se.


Gotovo svaki dvorac iz Diznijevih filmova možete posetiti, a koji se nalazi na prvom mestu vaše liste?

Dvorac iz crtanog filma "Lepotica i zver"

Verujemo da ste ga prepoznali na prvi pogled. Da, to je dvorac gde se odigrao i prvi ples princeze Bel i Zveri. Reč je o dvorcu Chateau du Chambord koji se nalazi u Francuskoj.


Palata iz crtanog filma "Aladin"

Princeza Džesmin vodila je raskošan život u palati, a gde je živela, upoznati ste odavno. Iako princeza Arabije, njen dom bio je Tadž Mahal koji se nalazi u Indiji.



Dvorac iz crtanog filma "Mala Sirena"

Mon Sen Mišel je ostrvo u Francuskoj, a zamak koji se nalazi na ovom ostrvu jeste zamak u kojem je živeo princ Erik. Smešten u Normandiji, a poznat nam je kao "Zlatni dvorac".


Dvorac iz crtanog "Snežana i sedam patuljaka"

Zla kraljica iz crtanog filma "Snežana i sedam patuljaka" živela je u dvorcu koji je inspirisan zamkom Segovia koji se nalazi u Španiji.


Dvorac iz crtanog filma "Uspavana lepotica"

Jedan od najlegendarnijih zamkova ikada je upravo ovaj gde je rađen crtani film "Uspavana lepotica". Zamak Nojšvanštajn nalazi se u Nemačkoj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.