Na Zlatiboru sve više turista iz Rusije

Za prva četiri meseca ove godine Zlatibor je ostvario uvećan broj noćenja za 25 procenata u odnosu na prošlu godinu, rekao je danas Tanjugu direktor tamošnje Turističke organizacije Arsen Ðurić.
Za prva četiri meseca ove godine Zlatibor je ostvario uvećan broj noćenja za 25 procenata u odnosu na prošlu godinu, rekao je danas Tanjugu direktor tamošnje Turističke organizacije Arsen Ðurić.

On kaže da se intenzivno i kontinuirano promovišu potencijali te srpske planine kako u zemlji, tako i u inostranstvu na razne načine posredstvom bilborda i reportaža.

"Trenutno se spremamo za letnju sezonu, uređuje se centar Zlatibora, obeleženo je nekoliko biciklističkih i pešačkih staza i proširujemo sadržaje u Stopića pećini", kazao je Ðurić istakavši da su to nove atrakcije na jednoj od najlepših srpskih planina.

Prema njegovim rečima, najveća tamošnja investicija je početak izgradnje gondole od Zlatibora do Tornika, a radovi bi trebalo da počnu u avgustu mesecu. Biće otvorena dva nova hotela "Tornik" i "Iris" koji će upotpuniti turističku ponudu Zlatibora, rekao je Ðurić.

"Uprkos krizi, Turistička organizacija i lokalna samouprava ulažu značajna sredstva u infrastrukturu, veliki broj investitora ulaže u nove smeštajne kapacitete, a postojeći se adaptiraju", kaže Ðurić. Direktor TO "Zlatibor", navodi da ova ustanova ima velike planove kada je u pitanju rusko tržište, ne samo u oblasti turizma već i drugim delatnostima.

Zbog toga je u Čajetini otpočela sa radom Kancelarija za saradnju sa Ruskom Federacijom, a prošle godine broj turista koji je posetio Zlatibor iz te zemlje je bio oko 2.000. "Otvaranje Kancelarije će učvrstiti našu saradnju i bolje pozicionirati Srbiju na ruskom tržištu", zakljucio je Ðurić.

Izvršni direktor Ruskog saveza turističke industrije sa sedištem u Moskvi, koja okuplja 3.500 agencija, Marina Jenkova kaže da je prvi put na Zlatiboru, čijom je prirodom oduševljena. Ona je posetila Tornik i Sirogojno i smatra da ruski turisti treba da dođu na ovu planinu, jer priprodni i klimatski uslovi podsećaju na Krasnodarski kraj.

Jenkova je u izjavi za Tanjug kazala da bi njenim sugrađanima, kada je u pitanju hrana, odgovaralo više voća, povrća i ribe. "Kada putujemo u zemlje koje nemaju izlaz na more, poput Srbije volimo spa centre gde možemo da se opustimo", rekla je Jenkova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.