Goč sve privlačnija destinacija za zimovanje

Sve veći broj porodica odlučuje da zimski raspust sa decom provede na planini Goč, koja se sve više razvija u ozbiljnu zimsku destinaciju.
Ljubiteljima zimskih sportova na raspolaganju su trenutno dve ski staze dužine od 500 metara, dok oni iskusniji mogu uživati u spustu, jer je visinska razlika od podnožja do vrha staze 150 metara.
 
Dušan Radović, direktor SC Vrnjačka Banja, kaže da su uslovi skijaških staza ove sezone kvalitetni, da su staze utabane i da ima dovoljno snega.
 
"“Staze su opremljene sistemom “sidro”, a kapacitet je 1.070 skijaša po satu. Dnevni ski pas je 600 dinara, a na raspolaganju imamo i noćno skijanje, čija je cena 800 dinara. Radno vreme staze je od 10 do 16 sati, a noćno skijanje je vikendom u vremenu od 15.30 do 22 sata", kaže Radović.
 
Iz SC Vrnjačka Banja očekuju da broj skijaša doživi kulminaciju tokom zimskog raspusta, a gosti najviše dolaze iz Vrnjačke Banje, Kraljeva, Trstenika, Kruševca i Kragujevca.
 
Radović kaže da Vrnjačka Banja i Kraljevo imaju master plan, koji bi u budućnosti trebalo da zajednički privuče skijaše i ponudi im sve staze na Goču. “Kompletna planina Goč je ponuđena kroz jedan zajednički projekat.
 
"Nisu u pitanju samo staze sa vrnjačke i kraljevačke strane Goča, već i kompletna priroda Goča koja je interesantna Skijalištima Srbije. Plan je da se instalira sistem za veštačko osnežavanje, a Goč bi se kretao u pravcu adrenalinskog turizma", rekao je Radović, naglašavajući da je u planu i zajednička staza za planinski biciklizam.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.