Turisti: U Srbiji baš i nisu gostoljubivi

Prema istraživanju Svetskog ekonomskog foruma (WEF) kojim je obuhvaćeno 140 zemalja, Srbija je zauzela 87. mesto po gostoljubivosti prema turistima iz inostranstva.

Prema istraživanju Svetskog ekonomskog foruma (WEF) kojim je obuhvaćeno 140 zemalja, Srbija je zauzela 87. mesto po gostoljubivosti prema turistima iz inostranstva.

Što se tiče regiona, Bosna i Hercegovina je najbolje plasirana - na osmom mestu. Hrvatska je na 65. mestu, dok je Slovenija završila na 73. mestu.

Među najgostoljubivije nacije, osim BiH, ubrajaju se Novi Zeland i Island, koje zatim prate Maroko, Makedonija, Austrija, Senegal, Portugal, Irska i Burkina Faso.

Prema objavljenim podacima, na začelju je Bolivija, a među najneljubaznije spadaju i Venecuela, Kuvajt, Letonija, Iran, Pakistan, Slovačka, Bugarska i Mongolija.

  • Steva

    18.03.2013 13:30
    da li je normalno .....
    Eto prilike,da se "ispljuje" zemlja, u kojoj smo rođeni.Bez obzira na patriote,i "one druge",meni je moja domovina,SVE NAJBOLJE!Kamo lepe sreće,kada bi svi,koji u njoj živimo,mislili o njoj pozitivno.Ne gledamo svi istim očima.Svi koji misle da boljitka ne može biti,sa srećom,neka potraže bolje.Ja neću da probam "idealan život u razvijenom svetu".
  • neusatzer

    17.03.2013 11:52
    Pre nekih pet godina otišao sam u Bizovačke toplice(nalazi se u Hrvatskoj, pored Osijeka). Pošto dugo nisam putovao u inostranstvo, a naročito u Hrvatsku, otišao sam tamo prepun predrasuda kojim su me delimično naši mediji "napunili". Međutim za ono veme koje sam tamo proveo, nisam doživeo nikakvu neprijatnost, čak naprotiv za sve što mi je trebalo nisam čekao dugo. Ali zato kada sam se vratio u Srbiju(preko Bačke Palanke), ušao sam u prvu benzinsku pumpu(NAP-ovu) da kupim nešto, a u njoj su prodavac i neki njegov prijetelj bistrili svetsku politiku, kada sam pitao prodavca da li ima to što treba da kupim, on mi je odgovorio da "sačeka da završi sa prethodom mušterijom" - naravno nisam sačekao.
  • Pop

    16.03.2013 17:06
    Ne znam kako iko ko je ikad bio u Slovackoj moze da kaze da su Slovaci negostoljubivi?!
    Divan narod.
    Toliko o ovom istrazivanju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja