Adrenalinski turizam Vrnjačke Banje

Vrnjačka Banja kreće u akciju razvoja i promovisanja adrenalinskog turizma, za koji zaposleni u ovoj popoularnoj srpskoj banji smatraju da bio mogao da postane vrlo važan deo turističke ponude ovoga kraja.
Vrnjačka Banja kreće u akciju razvoja i promovisanja adrenalinskog turizma, za koji zaposleni u ovoj popoularnoj srpskoj banji smatraju da bio mogao da postane vrlo važan deo turističke ponude ovoga kraja.

Vrnjačka Banja sa svojom velikom raznolikošću, ima potencijal da se razvije u jedno od najpoželjnijih odredišta adrenalinskog turizma u Srbiji. Planine Goč, Željin, Stolovi, Kopaonik čine je idealnim odredištem za pešačenje, paraglajding, kanjoning, naročito u prolećnim mesecima, smatraju u Turističkoj organizaciji Vrnjačke banje.

Blaga klima i relativno razvijena mreža staza kroz atraktivne pejsaže planine Goč, čine je idealnom za planinski biciklizam.Tu je i reka Ibar sa svojom rafting ponudom. Najvažniji adut VB na karti pustolovnog turizma jesu mogućnosti za više-manje sve oblike pustolovnog turizma na relativno malom prostoru, što omogućuje kombinovanu ponudu.

Zbog svega u TO smatraju da pustolovni turizam može u Vrnjačkoj Banji da postane deo turističke ponude s ukupnim udelom od 5 do 10 posto, a pritom i važan činilac u produžetku turističke sezone, jer su upravo proleće i jesen idealno vreme za većinu aktivnosti pustolovnog turizma.

"Promena turističkih trendova i sve veći interes turista za aktivnim odmorom, podstakli su nas u stvaranje i razvoj raznolike ponude pustolovnih aktivnosti. Želimo da proširimo lepezu turističkih sadržaja u Vrnjačkoj banji i gostima ponudimo nešto novo, a "ekstremno selo“ koje je otvorenona 30 km od našeg mesta i ozbiljnost ljudi iz sportskog kluba Faith naterala nas je na jednu ozbiljnu promociju pustolovnog turizma koji je hit u Evropi“....kaze Jelena Zrnzević PR Turističke organizacije Vrnjačke banje i dodaje da se pripremaju karte na kojima će biti ucrtane pešačke i biciklističke staze, a koje će se deliti u turističko innformativnom centru Vrnjačke banje.

U ponudi ekstremnih sportova u organizaciji TO Vrnjačke banje i ekstremnog sportskog kluba Faith, nude se rafting ture Ibrom u dužini od 15 km ( 40 evra ) , paraglajding letenje sa profesionalnim pilotom na lokacijama Stolova, Goča, Kopaonika (60 evra), alpinizam tj.zip wir u dužini od 100 m sa visinskom razlikom od 40 metara, abseil i raznimostovi (40 evra), kanjoning (Kopaonik) tj. savlađivanje prirodnih prepreka poput vodopada,kaskada i prolazak kroz kanjone (75 evra), off road ture sa terenskim vozilima na Goču, Goliji, Željinu, stolovima (30 evra), vožnja mount bike sa prevozom do planinskih terena (20 evra),streličarstvo (20 evra), pešačke ture sa vodičem (6 evra).

Svima koji to žele, u netaknutoj prirodi nude se zdrav boravak i odmor - pun avantura, adrenalina koje može da priredi samo priroda, sportski duh i znatiželja svakog posetioca ponaosob. Kvalitet pustolovnih programa u našoj ponudi temelji se na različitosti, dugodišnjem iskustvu i atraktivnosti prirodnog okružja u kojem se izvodi....kaze jedan od osnivača SK Faith Predrag Rašković.

Po rečima Miloša Radevića, poznatog kraljevačkog alpiniste i jednog od instruktora, svi koji se odluče da da odu u "ekstremno selo" na prostoru od 3 hektara, o njihovoj, ali i bezbednosti svih ostalih posetilaca staraju se iskusni instruktori-paraglajdisti, predvođeni Zoranom Petrovićem Gugijem, doajenom ovog sporta u Srbiji, te alpinisti, planinari ili bicklisti, listom iskusni zaljubljenici u sport i prirodu.

"Mi smo odmah stali iza ovog projekta, jer nije preterano reći da pustolovni turizam može u Vrnjačkoj Banji da postane deo turističke ponude sa prihodom od 5 do 10 posto, a pritom i važan činilac u produžetku turističke sezone, kaže Goran Karavesović iz TO Vrnjačke Banje.

  • Horrible

    27.03.2013 09:38
    Preskupo
    40 eura za 15 km raftinga??? Npr, u Sloveniji je 15 eura ceo dan,...
    NS - SLO = 450 km
    NS - VB = 450 km

    Streličarstvo 20 eur??? U NS je 5 eur...
  • 26.03.2013 17:00
    Srbija je sama po sebi adrenalinski turizam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.