Gastro festival u Ljuboviji 11. maja

U Ljuboviji će 11. maja biti održan 6. Međunarodni drinski Gastro festival, najavila je Turistička organizacija tog grada.
U Ljuboviji će 11. maja biti održan 6. Međunarodni drinski Gastro festival, najavila je Turistička organizacija tog grada.

Sudije na festivalu biće profesori Visoke hotelijerske škole u Beogradu i članovi Kulinarske Asocijacije Srbije, koji su licencirani za takav vid takmičenja. Gastro festival se sastoji iz takmičarskog i kulturno-zabavnog dela.

Takmičarski deo obuhvata nadmetanja u pripremanju riblje čorbe, etno trpeze, moderne kuhinje, pekarstvu, poslastičarstvu, karvingu (rezbarenje na voću i povrću), seckanju crnog luka (gde se bira najbrži kuvar) i modernom serviranju stola.

Priprema riblje čorbe i seckanje crnog luka odvijaće se u glavnoj ulici, a ostale discipline u holu, ispred bioskopa.

Kulturno - zabavni deo manifestacije predviđen je na scenskoj bini u glavnoj ulici.

Takmičari koji pripremaju riblju čorbu, treba da donesu svoju ribu -najmanje tri vrste, biljne začine bez fabričkih dodataka, kotlić i tronožac.

Učesnici u pripremanju etno trpeze gostoljubivog domaćina, moraju da pripreme predjela, supe, glavna jela, salate i dezert, da napišu meni kartu i preporuče aperitiv, a sto treba da bude ukrašen etno detaljima. U okviru pratećeg programa predviđen je nastup kulturno umetničkih društava "Azbukovica", "Tanasko Rajić", "Rudovci", tamburaški orkestri "Novi Bečej", "Užice", a biće održan i koncert "Srbija u ritmu Evrope".

Manifestaciju će otvoriti predsednik Opštine Ljubovija Miroslav Mićić, direktorka Turističke organizacije Srbije Gordana Plamenac i direktorka Turističke organizacije Ljubovija Jelena Veselić.

  • prijatno!

    10.05.2013 09:48
    http://www.youtube.com/watch?v=ksFlFuqeQVk
  • 09.05.2013 20:10
    gde se skrece za Ljuboviju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja