U prodaji karte za let balonom u svemir

U prodaju su puštene karte za ultimativni let balonom koji će putnicima prikazati sva čuda naše planete sa visine iznad 30 kilometara.
U prodaju su puštene karte za ultimativni let balonom koji će putnicima prikazati sva čuda naše planete sa visine iznad 30 kilometara.

Američka kompanija "World View Enterprises" najavila je svoj plan da 2016. godine pošalje osam putnika u gondoli, prikačenoj na balon ispunjen helijumom, do same ivice svemira. Let bi trebalo da traje manje od osam i po sati, a koštaće 75 hiljada dolara.

Putnici će moći da vide zakrivljenost Zemljine kugle i na nekoliko trenutaka da iskuse bestežinsko stanje. Na raspolaganju će imati bar i bežični internet.

Balon zapremine od 1,1 milion kubnih metara poleteće iz svemirske luke Ričarda Bransona, smeštene u pustinji u Novom Meksiku. Trebaće mu dva sata kako bi dostigao svoju maksimalnu visinu od 30 kilometara i krstariće stratosferom. Nakon toga će se gondola otkačiti sa balona i sleteti na Zemlju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.