Od Indije do Velike Britanije u motorizovanoj rikši

Indijac Navin Rabeli namerava da put od Indije do Velike Britanije pređe u vozilu na struju i solarnu energiju, koje je sam napravio kako bi promovisao nezagađujuća, ekološka prevozna sredstva.
Indijac Navin Rabeli namerava da put od Indije do Velike Britanije pređe u vozilu na struju i solarnu energiju, koje je sam napravio kako bi promovisao nezagađujuća, ekološka prevozna sredstva.

Ovom 33-godišnjem inženjeru, koji je radio za Revu, filijalu indijskog proizvođača električnih automobila Mahindra&Mahindra, trebalo je dve godine i 6.000 dolara da napravi svoj "tuk-tuk", tj. motorizovanu rikšu kojom će se odvesti do Londona. Svoje vozilo, jarko crvene boje, nazvao je Tedžas, što na sanskritu znači "blistav". Težak otprilike jednu tonu, električni tuk-tuk ima krov napravljen od solarnih panela dok šatorska krila štite putnike od spoljnih elemenata.

Rabeli namerava da krene iz Bangalora, i preko Bombaja, presijskog zaliva, Turske i osam drugih evropskih zemalja stigne do francuskog lučkog grada Kalea, a zatim pređe Lamanš do svog krajnjeg cilja: britanske prestonice.

Na ovom putu, dugom 9.600 kilometara, društvo će mu praviti 26-godišnji Austrijanac Raul Kopacka koji će snimiti dokumentarac o njegovoj "električnoj Odiseji".

Rabeli je izabrao austrijskog reditelja najpre zbog toga što je niskog rasta, pa može da stane u njegov tuk-tuk, budući da će obojica spavati u njemu na malim dušecima tokom noćnih pauza.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.