Švajcarska dobila žičaru sa rotirajućom gondolom

Spektakularna rotirajuća gondola koja se tokom vožnje rotira i nudi pogled na okolinu predstavljena je u švajcarskim Alpima.
Spektakularna rotirajuća gondola koja se tokom vožnje rotira i nudi pogled na okolinu predstavljena je u švajcarskim Alpima.

Žičara "Titlis Rotair" skijaše i ljubitelje planina vodi do vrha planine Titlis iz popularnog odmarališta Engelberg u kantonu Obvalden u centralnoj Švajcarskoj.

Vožnja do vrha traje pet minuta, a posetioci pritom mogu uživati u panoramskom pogledu.

U svetu postoje još samo tri ovakve žičare, dve u Palm Springsu u Kaliforniji, a jedna u Kejp Taunu u Južnoafričkoj Republici. Ideja za pokretanje ove žičare datira od pre 22 godine.

Jedan od turista koji je imao priliku da se provoza žičarom, 45-godišnji Martin Mejer, rekao je:

"Uvek sam dobijao mjesto u kabini sa kojeg se pruža najgori mogući pogled, ali sa ovom kabinom koja se polako okreće povremeno gledate u dolinu, a povremeno u planinu. Sa sjajnim panoramskim prozorima uvek imate šta da gledate, bez obzira na kojem ste mestu".

  • 03.12.2014 08:06
    Počnite da se bavite planinarenjem. Nećete sanjati vrhove, a ni žičare vas neće preterano interesovati.
  • ljiljana

    03.12.2014 06:41
    I ja sam se pela na Pilatus i spustila do Lucerna. Skupo je (za nas iz Srbije), ali vredi svaku paru. O drugim vrhovima u Švajcarskoj mogu samo da sanjam.
  • ognjen

    02.12.2014 21:44
    divota
    Koji to mora da je super osecaj voziti se njome. Imao sam priliku da se popnem zicarom na Pilatus,predivna priroda jednom recju fantazija..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.