Za detoksikaciju bubrega odlični prirodni sokovi

Ovi ukusni napici vam mogu pomoći da sačuvate zdravlje bubrega.
Ovi ukusni napici vam mogu pomoći da sačuvate zdravlje bubrega.

Za dobro opšte zdravlje je važno da unosimo dovoljno vode u organizam. Stručnjaci preporučuju bar osam čaša vode na dan.

Pored vode, određeni napici takođe mogu poboljšati naše zdravlje i uticati pozitivno na rad bubrega.

Sok od cvekle

Cvekla je bogata betainom, koji je veoma zdrava fitohemikalija. Pored toga, cvekla sadrži i antioksidanse i materije koje povećavaju kiselost urina. Tako se iz bubrega lakše izbacuju materije koje izazivaju pojavu kamenja.

Sok od limuna

Ovaj citrus takođe deluje preventivno na nastanak kamena u bubrezima. Pomešajte sok od 4 limuna i čašu vode i popijte blagotvoran napitak.

Napitak od brusnice

Verovatno već znate da brusnica izuzetno povoljno utiče na zdravlje urinarnog trakta. Ovi plodovi sprečavaju akumuliranje bakterija u bešici i sprečavaju nastanak infekcija. Pored toga, brusnica pomaže organizmu da izbaci kalcijum oksalat koji u velikim količinama može da izazove nastanak kamena u bubrezima. Ukoliko ne pravite domaći napitak od brusnice, kupujte pića koje ne sadrže šećer, veštačke boje ili konzervanse.

Piće s peršunom

Peršun sadrži karotenoide koji deluju preventivno na pojavu raka, ali i gvožđe, hlorofil i brojne vitamine. Hlorofil čisti krv dok gvožđe pomaže organizmu da bolje apsorbuje hranljive materije i jača krv. Napitak od peršuna jača imunitet i čuva zdravlje bubrega i bešike.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Sve manje obolelih od gripa

U Srbiji je od 29. aprila do 5. maja prijavljeno 3.218 slučajeva oboljenja sličnih gripu, saopštio je Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".