Udruženje lekara traži da se zabrani prodaja cigareta

Britansko udruženje lekara (British Medical Association - BMA) predložilo je zabranu prodaje cigareta svim osobama rođenim od 2000. godine, prenose danas britanski mediji.
Britansko udruženje lekara (British Medical Association - BMA) predložilo je zabranu prodaje cigareta svim osobama rođenim od 2000. godine, prenose danas britanski mediji.

"Ta drastična mera bi pomogla da mladi ne počnu da puše, i to bi bila prva generacija bez duvana", piše u saopštenju BMA.

BMA je veoma snažna institucija u Velikoj Britaniji i neki njeni predlozi postaju zakoni.

"Ministarstvo zdravlja navelo je da je zainteresovano za tu ideju, ali za sada ne postoji namera o usvajanju zakona", rekao je Tim Kroker-Buke iz BMA-a i inicijator predloga.

Neki britanski lekari smatraju da bi primena takvog predloga zahtevala stalno legitimisanje kupaca cigareta što bi moglo da dovede do zloupotrebe.

Udruženje Forest koje štiti interese pušača, navelo je da su cigarete i dalje legalan proizvod i da se ne može nekima dozvoliti kupovina cigareta, a drugima zabraniti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Sve manje obolelih od gripa

U Srbiji je od 29. aprila do 5. maja prijavljeno 3.218 slučajeva oboljenja sličnih gripu, saopštio je Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".