Sastojci:
– 230g crne čokolade
– 6 jaja
– malo soli
– 125g maslaca
– 400g kesten pirea
– 2 kašike ruma
Za preliv:
– 100g crne čokolade
– 250ml slatke pavlake
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Odvojite belanca od žumanaca i u posebnoj posudi uz dodatak malo soli umutite sneg od belanaca. U drugoj posudi umutite kesten pire i maslac.
U smesu lagano dodajte polovinu snega od belanaca, rum i otopljenu čokoladu. Sve izmiksajte, pa u smesu dodajte i ostatak snega od belanaca.
Kalup za pečenje obložite papirom za pečenje, pa sipajte smesu. Kolač pecite oko 45 munuta.
Nakon pečenja pustite da se ohladi. Imajte u vidu da ako čačkalicu stavite u sredinu kolača ona ne treba da bude sasvim čista kada je izvadite, jer kolač treba da ostane mekan.
Priprema preliva:
Izmrvite čokoladu i otopite je na pari. Prelijte je slatkom pavlakom, dodajte nekoliko kapi ekstrakta vanile i mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu.
Dok je smesa još vruća prelijte je preko kolača.
OGLASI RADNO MESTO! Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
Komentari 2
Razum
Krca
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar