Kompanija Bambi je u opširnom odgovoru Efektivi objasnila šta je u pitanju.
Upitana da li je menjana receptura za "Plazma" keks, kompanija Bambi je navela da je "Plazma" danas malo modernija, ali da je receptura ostala ista u odnosu na 1967. godinu kada je počela proizvodnja.
"Deklaracija na redizajniranom pakovanju je usklađena sa novim podzakonskim propisima i izmene se odnose na nove smernice prilikom navođenja podataka u nutritivnoj tabeli", kažu iz Bambija.
Dodaju da se tim stručnjaka svakodnevno bavi striktnom kontrolom ulaznih materijala, sastojaka, procesnih parametara, poluproizvoda, a u akreditovanim laboratorijama se analiziraju sirovine koje su podložne falsifikovanju, kao što su med i puter.
Ipak, priznaju da može doći do razlike u ukusu, što objašnjavaju "senzornom karakteristikom same sirovine, poput brašna, čiji je visoki udeo u recepturi, a na koju mogu da utiču sezonske prilike tokom uzgoja i same žetve".
Dodaju da "potrošači sa visokom osetljivošću senzornih čula" mogu da osete razliku.
OGLASI RADNO MESTO! Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
Komentari 13
na ja
Miloš
JANA
Npr. "jaffa keks" ni nalik nekadašnjem, o čokoladama da ne pričam, sve puno šećera i aditiva, bazne sirovine koje su značile kvalitet, nestale su.
I naravno, čuvena umanjena pakovanja koja od nas prave maloumnike.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar