Kremasta, gusta topla čokolada - evo kako je Francuzi prave

Praznični dani idealni su za opuštanje uz šoljicu nečeg toplog i utešnog. Postoji li išta bolje od bogate, kremaste vruće čokolade?
Kremasta, gusta topla čokolada - evo kako je Francuzi prave
Foto: Pixabay
Kažu da se najbolja pije u Francuskoj, a pred vama je recept po uzoru na slavnu vruću čokoladu iz Pariza koja je toliko gusta da je možete jesti i kašičicom, piše Index.hr.
Ovaj napitak sigurno će vas ugrejati i oduševiti, a rezultat je luksuzni desert u šolji.
Sastojci:
 
- 380 ml mleka
- 120 ml slatke pavlake
- 2 kašičice šećera u prahu
- 1/2 kašičice instant kafe
- 230 g crne čokolade (minimalno 70 odsto kakaa)
- opciono - šlag za posluživanje
Priprema:
 
1. U lončiću na srednje jakoj vatri pomešajte mleko, slatku pavlaku, šećer u prahu i instant kafu. Zagrevajte smesu dok ne počnu da se stvaraju mehurići na ivicama, ali pazite da ne provri.
 
2. Pomerite lončić s vatre i umešajte sitno naseckanu čokoladu. Mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi i smesa ne postane glatka. Ako je potrebno, vratite lončić na vrlo laganu vatru kako bi se sva čokolada otopila, neprestano mešajući.
 
3. Vruću čokoladu odmah poslužite, bogato ukrašenu šlagom.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti