Najjeftinije je putovati u Varšavu

Post Office svake godine pravi spisak najjeftinijih evropskih gradova, a na prvom mestu se ove godine našla prestonica Poljske, Varšava.
Kriterijumi prema kojima se pravi ova lista su cene kafe, piva, bezalkoholnih pića, obroka za dvoje, avioprevoza, ulaznica u muzeje i druge turističke atrakcije... Prema podacima kojima raspolaže ovaj portal, sve to se u Varšavi može dobiti po ceni od 145 evra, dok je najskuplji evropski grad Stokholm, gde sve ovo košta 300 evra.
 
Na drugom mestu najjeftinijih gradova je Vilnius u Litvaniji, gde je za posetu prema navedenim kriterijumima potrebno izdvojiti oko 148 evra, a na trećem mestu je Budimpešta (157 evra). Slede Riga u Letoniji (169 evra), pa Krakov u Poljskoj (170 evra).
 
U Lisabonu su pale cene hotelskog smeštaja, što je ovaj grad smestilo na šesto mesto liste najjeftinijih gradova (173 evra). Na sedmom mestu liste najjeftinih evropskih gradova, našao se Dubrovnik (175 evra), a tome je doprineo pad cena hotelskog smeštaja.
 
Kada je reč o hrani i piću, najjeftinije je u Pragu, koji je na osmom mestu liste kada se sve cene uzmu u obzir, Moskva je na devetom mestu (187 evra), dok je Atina pala na desetu poziciju (190 evra).
 
Autor: mondo.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.