Proslava Sretenja, centralna svečanost u Skupštini

Nacionalni praznik Sretenje u Srbiji će biti obeležen nizom manifestacija, a centralna svečanost biće održana posle podne u Skupštini Srbije, uz prisustvo predsednika države Tomislava Nikolića i premijera Ivice Dačića.
Nacionalni praznik Sretenje u Srbiji će biti obeležen nizom manifestacija, a centralna svečanost biće održana posle podne u Skupštini Srbije, uz prisustvo predsednika države Tomislava Nikolića i premijera Ivice Dačića.

Predsednik Nikolić prisustvovaće ceremoniji polaganja venaca i odavanja državnih i vojnih počasti kod Spomenika neznanom junaku na Avali, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Povodom obeležavanja nacionalnog praznika, predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić će tradicionalno položiti lovorov venac na sarkofag vožda Karađorđa u Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu u Topoli. Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, ceremonija polaganja lovorovog venca Vlade Srbije biće obavljena uz najviše državne i vojne počasti, koje će tom prilikom odati počasna jedinica Garde Vojske Srbije.

Predsednik i premijer će u 16 sati prisustvovati centralnoj manifestaciji u Domu Narodne skupštine, gde će biti održana svečana sednica, dodeljena odlikovanja zaslužnim građanima i otvorena izložba u holu parlamenta. Ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali, reprezentativni orkestri Garde i Vojnog orkestra prodefilovaće u 15 časova centrom Beograda i Niša.

Povodom praznika ulaz u sve muzeje i galerije u Srbiji od 15. do 17. februara biće slobodan.

Na stranici popularnog pretraživača www.google.rs, "Gugl" je svoje ime obojio bojama srpske zastave, uz "zaštitni znak" Srbije - šljivovicu i opanke. Klikom na čestitku pokazuju se sajtovi na kojima se govori o Danu državnosti - stranice medijskih kuća i "Vikipedije".

  • kant

    16.02.2013 23:44
    show
    Muppet Show ili sta drugo hoces, budi siguran da si ti drzava, tako da ovo govoris sebi. A koliko si inteligentan to se vidi. Jer nije Dacic ni Vucic drzava, vec narod, oni treba da rade ono sto mi hocemo, o tome se radi.
  • Forca Brutale

    15.02.2013 16:13
    @Djina
    Kako objasnjavas sve izgubljene ratove iz 90-ih?
    Da ne spominjem da nam je ceo svet direktno pljunuo u lice zbog genocidne politike koju je ova drzava sprovodila pod dirigentskim stapom SPS-a i SRS-a to jest sadasnji SNS.

    Ovo nije drzava, ovo je Muppet Show.
  • Kamenicanin

    15.02.2013 14:42
    Sve pohvale sadasnjoj vladi, da istraje u svojim borbama. Danas je veliki dan za nasu zemlju i stoga predsednik sa razlogom daje znacaj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.