Potpisivanje "Briselskog sporazuma" 21. maja?

Premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači potpisaće 21. maja u Briselu sporazum o normalizaciji odnosa, objavio je danas prištinski dnevnik Koha ditore.
Premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači potpisaće 21. maja u Briselu sporazum o normalizaciji odnosa, objavio je danas prištinski dnevnik Koha ditore.

Do tada bi trebalo da se postigne saglasnost o planu za sprovođenje sporazuma, o čemu u dva navrata nije bilo dogovora, a dve strane su se međusobno optuživale za neuspeh razgovora.

Jedan neimenovani zvaničnik Vlade Kosova rekao je da još nije utvrđen tačan datum kada će sporazum biti potpisan, ali da razlog za kašnjenje ne treba tražiti na Kosovu. Prema njemu, odgovornost za to je na Briselu i Beogradu.

S druge strane, predstavnici Vlade Srbije optužili su Prištinu da pokušava da izmeni postignuti sporazum kroz plan za njegovu primenu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.