Na novosadskim fakultetima više od dve hiljade slobodnih mesta

Na Novosadskom univerzitetu u drugom upisnom roku ostalo je 2.150 slobodnih mesta.
Najviše mesta ostalo je na Pravnom fakultetu, 301 za samofinansiranje i tri na budžetu. Sledi Fakultet tehničkih nauka sa 297 mesta, a 100 brucoša može da upiše Medicinski fakultet. Najviše budžetskih mesta je ostalo na Prirodno-matematičkom fakultetu - 84.
 
Prijavljivanje za drugi upisni rok na Novosadskom univerzitetu biće 1. i 2. septembra, a prijemni ispiti će se polagati 5. i 6. septembra.
 
Preliminarne rezultate prijemnog ispita kandidati će znati 7. septembra, dok će konačne rang-liste izaći 13. septembra. Do 16. septembra biće gotovo i upis brucoša.
 
Podsetimo da je Novosadski univerzitet uvršten među prvih hiljadu univerziteta u svetu po vidljivosti, prisutnosti, otvorenosti i izvršnosti, o čemu možete čitati OVDE.
  • ntn

    10.08.2016 09:56
    biće ih sve više
    Daleko lakše i brže se "završava" privatni fakultet, a i zapošljava u JP. Treba se samo učlaniti u stranku po završetku srednje škole!
    Srbija brale!
  • Seka Persa

    10.08.2016 09:46
    Pitam se...
    Da li je isto stanje na ostalim samofinansirajucim "univerzitetima"?

    Ili se vise isplati alternativna "univerzitetska" karijera pa je tamo guzva?
  • Mitar

    10.08.2016 09:29
    Uzrok je jednostavan...brucosi i buduci studenti uz diplome privatnih fakulteta i kupovinu istih, sticu isti status kao akademci drzavnih studija. Ako pogledate statistiku drzavnih preduzeca, vise je direktora, savetnika, menadzera, asistenata, zamenika direktora, predstednika opstina idt. koji imaju diplome privatnih fakulteta. Sta nam to govori? Pa govori nam da je lud onaj ko se muci i ulaze u sebe tokom studiranja na drzavnim institucijama, jer kupovinom istih i uclanjenjem u stranku vi ste gospoda za one "legalne" bednike. Kupovina diploma je krivicno delo, a ovi su to jos legalizovali, sto znaci da je to organizovani kriminal...bar ja to tako vidim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti