Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Rejting Sirize nikad bolji

Grčka levica Siriza, koja je na vlast došla pre samo mesec i četiri dana, popularnija je među građanima Grčke nego ikad, pokazala je najnovija anketa.

Počinje suđenje za slučaj "Galenike"

Suđenje bivšem generalnom direktoru "Galenike" Nenadu Ognjenoviću i još osam okrivljenih za nanošenje štete tom preduzeću za više od 900 miliona dinara trebalo bi da počne u ponedeljak u Specijalnom sudu Beogradu.

Država MMF-u ipak obećala otpuštanja

U Memorandumu ekonomske politike, dokumentu koji je uz Pismo o namerama, naša vlada poslala na adresu MMF eksplicitno se navodi: "Mi ćemo smanjiti zaposlenost u javnom sektoru za pet odsto", iako je ranije ministar finansija Dušan Vujović naglasio da sporazum sa MMF "ne predviđa otpuštanja i nema ih za cilj".

U Srbiji živi oko 800 vukova

Glavni razlog za pojačano odumiranje vukova je ljudski faktor, ali niko ne odgovara zbog čega, kao ni ko su tačno krivci.

Preko 600 azilanata vraćeno iz EU

U januaru je 618 stanovnika Kosova vraćeno iz zemalja Evropske unije u kojima su tražili azil, od tog broja njih 337 su bili primorani na povratak dok se njih 281 vratilo dobrovoljno, saopštio je MUP Kosova.

Moguća poledica, vozači oprez

Lošija vidljivost i slaba kiša, kao i jača magla, usporavaće saobraćaj na području Srbobrana, Vrbasa, Smederevske Palanke, Leskovca, Vranja, Zlatibora, Crnog vrha i Kopaonika.

"Priznavanje Kosova uslov za EU"

Potpredsednica Evropskog parlamenta Urlike Lunaček izjavila je da će u njenom narednom izveštaju o Kosovu pisati da je postignut izvestan napredak kada je reč o severu pokrajine, ali i dodala da će normalizacija odnosa i priznanje Kosova biti uslov za ulazak Srbije u Evropsku uniju.

Na jedan šalter za građevinsku dozvolu

U Srbiji od danas počinje puna primena novog Zakona o planiranju i izgradnji, što treba da omogući objedinjenu proceduru izdavanja građevinskih dozvola za najviše 28 dana.

Doživotni zatvor za lidera Muslimanskog bratstva

Egipatski sud osudio je vrhovnog vođu Muslimanskog bratstva Muhameda Badija na doživotni zatvor, i potvrdio ranije izrečenu smrtnu kaznu za četvoricu saoptuženih na suđenju za ubistvo demonstranata.

SDS: I dalje vam je kriv Tadić

Socijaldemokratska stranka je ocenila da nijedna investicija ili projekat najavljen nakon izbora 2012. godine nije ostvaren. SDS je pozvala aktuelnu vlast u Srbiji da prestane da "obmanjuje građane" hvaleći se rezultatima ili projektima pokrenutim u vreme dok je predsednik Srbije bio Boris Tadić.

Ubistvo na šalteru Mekdonaldsa u Torontu

Dve osobe ubijene su u subotu iz vatrenog oružja u jednom restoranu Mekdonaldsa u Torontu, posle svađe ispred šaltera za služenje hrane, saopštila je kanadska policija.