Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Uhapšen zbog kasapljenja

M. G. (39) iz Bele Crkve uhapšen je zbog sumnje da je ubio Pavela Anku iz sela Grebenca, a potom njegovo telo iskasapio i stavio u kese.

Otkazani svi letovi iz Istanbula

U protekla dva sata su zbog snežne oluje otkazani svi letovi sa najvećeg turskog aerodroma, "Ataturk" u Istanbulu, a i dalje je neizvesno kad će avioprevoz ponovo biti normalizovan, saopštila je državna Agencija za aviosaobraćaj.

Dveri postaju politička partija

Posle višegodišnjeg delovanja kao grupa građana Dveri pristupaju registraciji političke organizacije, saopšteno je danas iz tog pokreta.

Rim prodaje muzeje iz doba Musolinija

Grad Rim i italijanska država odlučili su danas da prodaju tri muzeja i državni arhiv iz vremena lidera fašističke Italije Benita Musolinija, kako bi skupili novac za nastavak izgradnje kongresne palate.

Turski poslanici se tukli čekićem

Petoro poslanika povređeno je u tuči koja je izbila u turskom parlamentu, tokom koje su letele stolice, a poslanici su jedni druge udarali čekićem i zvonom kojima se tokom zasedanja služi predsednik parlamenta.

Od marta građevinske dozvole za 28 dana

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će od marta građevinske dozvole biti izdavane za 28 dana, na samo jednom šalteru.

Islamisti možda trguju organima

Irački ambasador u Ujedinjenim nacijama Mohamed Alkahim zatražio je od Saveta bezbednosti UN da istraži navode da se džihadisti Islamske države bave krađom organa da bi finansirali svoje delovanje.

Bez zaštite od požara nema dozvole za rad

Nijedan ugostiteljski objekat neće moći da počne da radi dok ne dostavi dokaze da su ispunjene mere za zaštitu od požara, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić Predrag Marić.