Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Tomislav Nikolić objavio dva naučna rada

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, nakon uspešno završenog fakulteta i mastera, prošle godine objavio je i dva naučna rada i to na teme političkog menadžmenta i negativne kampanje.

Počinje rekonstrukcija pruge Ruma-Golubinci

Radovi na rekonstrukciji i modernizaciji pruge Ruma-Golubinci na železničkom Koridoru 10, koji će se finansirati ruskim kreditom, počinju danas u Golubincima, najavile su Železnice Srbije.

Dva mladića poginula u udesu kod Čajetine

Dvojica mlađih ljudi, čiji identitet još uvek nije saopšten, poginuli su jutros u saobraćajnoj nesreći nedaleko od Čajetine kada se njihov automobil iz još uvek neutvrđenih razloga sudario sa kamionom prijepoljskih registarskih oznaka.

Mirovne snage u Ukrajini?

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko izjavio da želi međunarodne mirovne trupe u Ukrajini, navodi agencija AFP.

Uhvaćeni lopovi u Žablju

Policija je u Žablju uhapsila M. S. (34) iz ove Opštine, zbog sumnje da je učinio više krivičnih dela teške krađe.

Han: Mediji su vam kritična tema

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han poručio je danas da sloboda medija ostaje "kritična tema".

"Definitivni poraz bio bi gašenje Železare"

Predsednik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata u Železari Smederevo Saša Čolić izjavio je danas da bi gašenje Železare bio definitivni poraz i dodao da ona može da funkcioniše bez državne pomoći.

Biće nam lakše zapošljavanje u Rusiji?

Građanima Srbije može biti olakšana procedura zapošljavanja u Rusiji, i o tome dve strane pregovaraju, izjavila je zamenica šefa ruske Federalne migracione službe (FMS) Jekaterina Jegorova.

Novi napad u Nigeru, 30 mrtvih

Najmanje 30 osoba je ubijeno na jednoj sahrani kada je neidentifikovani avion bombardovao jedno selo u Nigeru, blizu granice sa Nigerijom.

EU: Sporazum o pravosuđu nije dovoljan, ima još tema

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister pozdravio je danas dogovor o pravosuđu koji su Beograd i Prištini postigli 9. februara, ali je napomenuo da to nije dovoljno za otvaranje poglavlja u pregovaračkom procesu između Srbije i EU pošto ima još mnogo tema o kojima nije bilo reči.

Čanak: Srbiji preti vojna hunta

Predsednik Lige socijademokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da Srbiji "ozbiljno preti jedan tip klerofašizacije društva uz prateću vojnu huntu" i dodao da je zbog toga ozbiljno zabrinut.

Tužilaštvo dobilo snimke iz "afere prisluškivanja"

Makedonsko javno tužilaštvo danas je dobilo materijal kojim opozicioni Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM) Zorana Zaeva optužuje aktuelnu vlast na čelu sa premijerom Nikolom Gruevskim za "aferu prisluškivanja" više od 20.000 ljudi u poslednjih nekoliko godina.

Nove mogućnosti za saradnju sa NATO

Srbiji se pružaju nove mogućnosti za nastavak i unapređivanje saradnje sa NATO u okviru individualnog akcionog plana koji bi trebalo da bude potpisan u martu, izjavio je danas američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi.