Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ukinut policijski čas u Fergusonu

U Fergusonu je danas ukinut policijski čas, uveden pre dva dana zbog nasilnih protesta organizovanih povodom ubistva nenaoružanog crnog tinejdžera.

Počinje izvoz pirinča iz Fukušime

Farmeri iz japanske prefekture Fukušima, u kojoj se nalazi istoimena havarisana atomska elektrana, otpremiće 300 kilograma pirinča u Singapur, prvi put od katastrofe elektrane 2011.

Azil u Srbiji tražilo 4.000 migranata

Zamenik zaštitnika građana Miloš Janković izjavio je danas da je samo u prvoj polovini ove godine preko 4.000 migranata iz azijskih i afričkih zemalja izrazilo nameru da trazi azil u Srbiji, a da je njihov krajnji cilj odlazak u zemlje Zapadne Evrope.

NDS: Dogovoren izgled i način funkcionisanja Vlade Vojvodine

Tehničke grupe Nove demokratske stranke, Demokratske stranke i Lige socijademokrata Vojvodine završili su deo dogovora oko funkcionisanja vojvođanske vlade po kome će, ukoliko ga prihvate stranački organi tri stranke i NDS postati deo vlasti u Pokrajini.

JAR: Srušila se zgrada, osmoro mrtvih

Osam osoba je poginulo, a dve se vode kao nestale, kada se danas u južnoafričkom gradu Albertonu, u blizini Johanesburga, srušila zgrada koju su radnici renovirali.

Vrednost dinara sutra ista

Vrednost dinara ostaće sutra na istom nivou prema evru i zvanični srednji kurs će biti 117,4556 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Tri scenarija smanjenja penzija

U očekivanju odluke vlade o smanjenju plata i penzija, u okviru fiskalne konsolidacije, u javnosti se pominju tri moguća scenarija za smanjenje.

Kikinda: Šestoro pod nadzorom zbog prevencije ebole

U Kikindi je šest osoba stavljeno pod zdravstveni nadzor zbog prevencije ebole, a radi se o putnicima koji su pristigli iz Nigerije, Gabona, Južnoafričke Republike i Mozambika koji će pod nadzorom biti 21 dan.

Gradonačelnik smenjen zbog golih selfija

Gradonačelnik švajcarskog grada Badena, koji je i član parlamenta, suspendovan je danas posle optužbi da je jednoj prijateljici poslao nage selfije snimljene u kancelariji.

Godinu dana uslovne zbog smrti deteta zarobljenog u kolima

Za smrt trogodišnje devojčice koju je otac po junskim vrućinama u Ribnjiku na jugozapadu Poljske zaboravio zaključanu u kolima na parkingu, tužilaštvo traži godinu dana uslovne kazne, pošto je procenilo da je reč o ubistvu iz nehata.