Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Džihadisti odrubili glavu novinaru

Džihadistička organizacija Islamska država objavila je snimak na kome se vidi kako njeni pripadnici odrubljuju glavu američkom novinaru Džejmsu Foliju.

Hamas preti da će napasti aerodrom

Islamistički Hamas zapretio je da će ispaliti još raketa na međunarodni aerodrom Ben Gurion kraj Tel Aviva, upozorivši aviokompanije da ga izbegavaju.

Subotica: Brutalno pretukao psa

Jedan lovac iz subotičkog naselja Mali Radanovac pretukao je juče motkom bolesnog i iznemoglog napuštenog psa naočigled komšija koji su ga sa terase molili da prestane.

Sudarila se dva vojna aviona u Italiji

Italijanski mediji javili su da su se dva italijanska vojna aviona tipa Tornado danas posle podne sudarila u vazduhu na istoku Italije tokom vežbe i da su potom pali u pošumljeni predeo izazvavši požar.

Dinar sutra miruje

Dinar će i sutra mirovati prema evru i zvanični srednji kurs će biti 117,4397 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Više hiljada zemljotresa na Islandu

Nekoliko hiljada manjih intenzivnih zemljotresa od subote pogađa Island, zbog čega raste bojazan da bi jedan od vulkana na Islandu uskoro mogao da proradi.

Novosadska i rumunska firma će vaditi vodu iz kopa "Tamnava"

Vodu i mulj sa kopa "Tamnava-Zapadno polje" ispumpavaće firma "Energotehnika Južna Bačka" iz Novog Sada zajedno sa rumunskom firmom "SC NESS Proiect Europa SRL", rezultat je tendera koji su sproveli Elektroprivreda Srbije i Rudarski basen "Kolubara".

Kostreš: Potrebna saradnja SNS i DS

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je neophodan određeni vid saradnje između svih političkih faktora u pokrajinskoj administraciji, kako bi se izašlo iz ćorsokaka, a posebno SNS i DS, rekao je danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.