Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Zatvorene sve radnje na severu Kosova

Sve prehrambene trgovine, radnje, dućani i kiosci s robom na severu Kosova i Metohije zatvoreni su danas u znak protesta zbog trgovinske blokade i takse od 100 odsto koje je Priština uvela na robu iz centralne Srbije.

Biogoriva uskoro i u domaćem dizelu

Iako je još 2015. trebalo da počne korišćenje biogoriva u Srbiji, podzakonski akti koji omogućavaju proizvodnju biogoriva trebalo bi da budu usvojeni do jeseni ove godine – zaključeno je na konferenciji "Korišćenje biogoriva u transportu", u organizaciji portala Balkanmagazin.

Toplotni talas u Evropi odneo sedam života

Požari su tokom vikenda poharali delove Francuske i Španije, dok Evropa beleži rekordne temperature od čijih je posledica u nekoliko evropskih zemalja, umrlo najmanje sedam osoba.

Preminuo Momir Bulatović

Momir Bulatović, bivši predsednik Crne Gore (1990-1998) i predsednik Savezne vlade SR Jugoslavije (1998-2000) preminuo je u 63. godini, prenose podgoričke Vijesti.

Roming od sutra znatno jeftiniji

Cene rominga u mrežama Zapadnog Balkana biće niže od sutra, 1. jula, a najviše će biti umanjena cena korišćenja interneta i to za oko 90 odsto.

Koliko poljoprivreda utiče na privredni rast Srbije?

Učešće poljoprivredne proizvodnje u BDP-u Srbije tokom poslednjih godina kreće se između šest i sedam odsto, što je duplo više nego u novim članicama EU iz centralne i istočne Evrope i preko četiri puta više nego u celoj EU.

Facebook može otkriti 21 bolest kod svojih korisnika

U novom istraživanju koje je objavio medicinski časopis "PLOS One" stručnjaci su, posmatrajući niz Fejsbuk profila korisnika širom sveta, došli do zaključka da prema objavljenom sadržaju korisnicima mogu dijagnostikovati čak 21 bolest i zdravstveni problem.