Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Rodić: Nelegalne zgrade imaju veći rizik od urušavanja u zemljotresu

Upotrebna dozvola je najbolja garancija da stambena zgrada može da izdrži zemljotres do sedam stepeni Rihterove skale, koliko je propisano zakonom, izjavio je Goran Rodić iz Građevinske komore Srbije, upozorivši da ljudi koji kupuju zgrade koje su divlje građene rizikuju urušavanje u slučaju potresa.

Niko neće u komisiju za ocenu Šapićevog doktorata

Univerzitet Union nije odustao od namere da reši slučaj osporenog doktorata svog bivšeg studenta Aleksandra Šapića, kažu na tom univerzitetu, odgovarajući na pitanje da li će okončati postupak utvrđivanja neakademskog ponašanja aktuelnog predsednika opštine Novi Beograd.

Skupština Srbije usvojila budžet za 2020.

Skupština Srbije usvojila je danas budžet za 2020. godinu kojim su predviđena povećanja plata i penzija, ali i veća izdvajanja za kapitalne investicije koje će podstaći dalji rast BDP-a.

FOTO: Naslovna strana NIN-a bez fotografije

NIN na naslovnoj strani današnjeg izdanja nema fotografiju, jer je prvobitni izbor fotografije, prema mišljenju izdavača, bio neprimeren, pogotovo u zemlji u kojoj je ubijen premijer.

Novosti: Lukašenko iduće sedmice u Beogradu

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko posetiće u utorak Beograd, gde će se sastati s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i održati govor poslanicima Skupštine Srbije, pišu "Novosti".

Srbija i Mađarska otvaraju dodatne trake na graničnom prelazu Horgoš

Biće otvorene dodatne trake na prelazu Horgoš, o radno vreme graničnih prelaza između Srbije i Mađarske ubuduće će biti prilagođen intenzitetu saobraćaja, dogovorili su juče državni sekretar MUP-a Srbije Milosav Miličković i Maćaš Heđaljaj, zamenik državnog sekretara u MUP Mađarske.