Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

RHMZ upozorava: Danas nepogode u skoro celoj Srbiji

Danas, u nedelju, u severnim, zapadnim i centralnim krajevima Srbije očekuje se lokalna pojava kratkotrajnih nepogoda sa obilnijim pljuskovima, grmljavinom, pojavom grada i jakim vetrom, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Trideset prva protestna šetnja "Jedan od pet miliona" u Beogradu

Protest Jedan od pet miliona, trideset prvi po redu u Beogradu, počeo je, po običaju u centru grada - kod Terazijske česme, sa kojeg su organizatori podsetili da su građani već sedam meseci na ulici i "ne odustaju od namere da žive u slobodnoj i demokratskoj državi".

Trivan protiv MHE u zaštićenim područjima

Ministar Srbije za zaštitu životne sredine, Goran Trivan je izjavio da se njegov i stav Ministarstva poklapaju sa stavovima biologa i ostalih struka koje kažu da su derivacione mini-hidrocentrale na potocima i rečicama štetne po biodiverzitet i biološku ravnotežu.

SNS ima podršku 53 odsto, trećina građana ne bi glasala

Ukoliko bi parlamentarni izbori bili održani u nedelju, Srpska napredna stranka bi osvojila 53 odsto glasova. Cenzus bi prešli i Savez za Srbiju sa 11,1 odsto, Socijalistička partija Srbije sa 9,9 odsto, Srpska radikalna stranka sa 5,3 odsto i Pokret slobodnih građana za koga bi glasalo 5,2 odsto birača, pokazuje istraživanje agencije Faktor plus.