Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Do kraja godine usklađivanje podataka u katastru

Uprava za poljoprivredno zemljište i Republički geodetski zavod počeli su usklađivanje podataka upisanih u katastar nepokretnosti sa faktičkim stanjem na terenu, a tom korekcijom doći će se do tačnih podataka o površini poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

Šabić: Nisam uplaćivao novac novinskim agencijama

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić saopštio je da u proteklih godinu dana nije obavio nijednu uplatu po bilo kom osnovu i na bilo koji račun privatnim novinskim agencijama FoNet i Beta.

Poverenica: Velika tolerancija prema opasnim političkim izjavama

Povodom Međunarodnog dana tolerancije danas će u svim školama u Srbiji prvi čas biti posvećen toleranciji, međusobnom poštovanju i razumevanju, na inicijativu Poverenice za zaštitu ravnopravnosti Brankice Janković koja ocenjuje da je Srbija, bez obzira na povećan broj pritužbi za diskriminaciju, postala zrelije društvo koje prihvata i bolje razume različitosti.

Gradonačelniku Šapca ponovo oslobađajuća presuda

Na ponovljenom suđenju u Osnovnom sudu u Šapcu, nakon što je Viši sud odlučio da ukine prvostepenu oslobađajuću presudu protiv gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića i naloži sudu u da ponovi postupak, Zelenović je danas ponovo oslobođen.

Vladimir Dekić verovatno novi upravnik Narodnog pozorišta

Narodno pozorište u Beogradu najverovatnije će dobiti novu upravu, a kandidat za mesto upravnika pozorišta mogao bi biti Vladimir Dekić, aktuelni direktor Ansambla Kolo i producent, a predsednik Upravnog odbora - Novica Antić, književni prevodilac i član brojnih rukovodećih tela ustanova kulture.

Četiri automobila izgorela u Nišu

Tri automobila potpuno su izgorela, a jedan je oštećen u požaru koji je u toku noći, nešto pre četiri časa, izbio na Bulevaru Nemanjića u Nišu, kod Tržnog centra Zona 2.

Crne liste poslodavaca samo marketinške poruke

Od početka 2018. godine, zaključno sa septembrom, u oblasti građevinarstva zabeležena su 54 slučaja rada na crno, što je dva i po puta manje nego u istom periodu 2017. godine, kada je zabeležen 141 takav slučaj, saopštilo je pre nekoliko dana Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.