Preminuo igrač i koreograf Petar Slaj

Baletski igrač, pozorišni i televizijski koreograf Slobodan Petrović, alijas Petar Slaj preminuo je u Sremskoj Mitrovici u 67. godini, saopštilo je danas Pozorište na Terazijama.

Baletski igrač, pozorišni i televizijski koreograf Slobodan Petrović, alijas Petar Slaj preminuo je u Sremskoj Mitrovici u 67. godini, saopštilo je danas Pozorište na Terazijama.

Petrović, koji je preminuo juče, doneo je na našu scenu prve džez plesne pokrete kada se 1977. vratio u Beograd posle deset godina provedenih u Parizu. Iste godine postao je stalni član baletskog ansambla Pozorišta na Terazijama i osnovao je baletsku trupu "Petar Slaj" sa kojom je postigao velike uspehe.

Na Terazijama je postavio koreografije za popularne predstave "Soliter", "Jalta, Jalta" i "Dani srcem dopevani". Za Televiziju Beograd i TV Zagreb radio je emisiju "Subotom uveče".

Bio je angažovan i u emisijama "Nedeljno popodne", "Pop expres", "Podijum", "Folk parada", kao i za većinu novogodišnjih programa tokom 70-ih i 80-ih godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.