20 žrtava sukoba u Južnom Sudanu

Južni Sudan saopštio je da je najmanje 21 osoba ubijena tokom dvodnevnih borbi između vojske Južnog Sudana i pobunjenika koje podržava sudanska vlast u Kartumu.

Južni Sudan saopštio je da je najmanje 21 osoba ubijena tokom dvodnevnih borbi između vojske Južnog Sudana i pobunjenika koje podržava sudanska vlast u Kartumu.

"Izbrojano je 21 telo od kojih su neki sa severa, a neki sa juga", izjavio je portparol vojske Južnog Sudana (SPLA), Filip Arge. Predsednik Sudana Omar Hasan al-Bašir, proglasio je vanredno stanje u nekoliko oblasti koje se graniče sa Južnim Sudanom, objavljeno je na jednom od državnih sajtova.

Borbe duž granice Sudana i Južnog Sudana neprekidno traju već tri sedmice, zbog čega su se dve države našle na ivici rata, pošto su vojnici Južnog Sudana nakratko zauzeli Heglig, pa se povukli iz područja bogatog naftom na koje Sudan polaže pravo. Te dve afričke države do sada nisu uspele da reše međusobne sporove oko prihoda od nafte, demarkacije granice i državljanstva, otkako je Južni Sudan proglašen državom pre devet meseci.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet