Sahranjen stradali dečak

Dvanaestogodišnji dečak David Dobrijević, koji je u utorak uveče nastradao kada ga je na Bulevaru oslobođenja udario motociklista Goran Veinović (28), sahranjen je u petak na Gradskom groblju.

Dvanaestogodišnji dečak David Dobrijević, koji je u utorak uveče nastradao kada ga je na Bulevaru oslobođenja udario motociklista Goran Veinović (28), sahranjen je u petak na Gradskom groblju. Veinović, koji je teško povređen prilikom pada sa motora i dalje se nalazi u životnoj opasnosti.

Novosadska javnost je burno reagovala na saobraćajnu nesreću u kojoj je dvanaestogodišnjak izgubio život na pešačkom prelazu zbog divljanja motociklista. Na ulicama gotovo da nema prolaznika koji nije čuo za događaj, a većina onih koje smo anketirali ne misle da policija deli odgovornost za jurenje motociklista po bulevarima.

Na društvenoj mreži "Fejsbuk" pokrenuto je nekoliko grupa koje pozivaju na oštro kažnjavanje motoraša koji je ubio dečaka. Tatjana Vehovec je prva sa svog profila skinula fotografiju, kao jedan vid odavanja pošte poginulom detetu. Ona kaže da su joj se mnogi prijatelji spontano priključili u akciji.

Novosađani koji su se priključili ovoj akciji kažu da su to uradili zbog nemoći da se bilo šta uradi.

  • imbecil

    26.07.2010 08:31
    ma sta ja znam...
    Sto niko nece da kaze da je motor bio divca, bez papira, osiguranja i ostalo...
  • Apache

    25.07.2010 10:28
    Dečko i motor
    @
    prvo, u svakom pogledu okrivljujem vozaca motora, ali, taj decko koji je vozio motor, ga je kupio za 3500 eura i jedva skupio te pare, nije tatin sin i slicno,
    Moram da reagujem na ovakav komentar:

    Kao prvo, neko ko ima 28 godina nije dečko nego odrasla osoba. Ali u Srbiji u zemlji nedođiji, sa iskrivljenim fokusom prema svemu normalnom takva osoba se ponaša kao deran od 12 godina. Ono što je činio, i čine, na žalost mnogi njegovi vršnjaci je čist egzibicionizam u jednom vrednosno propalom društvu. Ovde su toliko iskrivljeni aspekti normalnog i nečeg pozitivnog, moralnog da se ovakve stvari moraju dešavati kao po defoltu. Celo drutvo je bolesno, izgubljeno, dezorijentisano i toliko izmanipulisano od vladajuće
    (I opozicione) vrhuške (velikim nacionalnim projektima)da nam životi prolaze prazni,bez perspektive i u kompletnom sivilu. Ovaj mali dećak žrtva farme, grand parade, ružičaste televizije, glupavih radio stanica poluobrazovanih novinara-koji šire virtuelnu sliku ove propale zemlje.
    Policija, zdrastvo, obrazovanje itd... su samo refleksija opšteg haosa u društvu.
  • Dokoni kum

    25.07.2010 06:14
    auuuu Janko i ja imamo isto mišljenje ... neće biti dobr

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Danas se slavi Dan pobede nad fašizmom

Dan pobede nad fašizmom obeležava se danas u znak sećanja na 9. maj 1945. godine, kada je bezuslovnom kapitulacijom Nemačke okončan Drugi svetski rat u Evropi.

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.