Vučić: Povećanje plata za 360.000 ljudi

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da povećanje penzija i plata u javnom sektoru neće biti simbolično i da će nova povećanja plata i penzija biti 2016. godine, kao i da će plate biti povećane za 360.000 ljudi.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da povećanje penzija i plata u javnom sektoru neće biti simbolično i da će nova povećanja plata i penzija biti 2016. godine, kao i da će plate biti povećane za 360.000 ljudi.

On je istakao da je ideja vlade da povećanje ne bude onoliko koliko fiskalni prostor dozvoljava, jer želi da osigura javne finansije, a kako je dodao, neće biti ni onoliko koliko nas MMF ograničava.

"Povećaćemo plate za 360.000 ljudi. Svima u prosveti: profesorima, učiteljima. nastavnicima. Zatim svima u zdravstvu: lekarima, medicinskim stestrama, vojsci i socijalnim radnicima. Povećanje plata uslediće i za onih 19,4 odsto čija primanja nisu ni bila smanjivana merama vlade, kao i za sve penzionere, uključujući i one čije penzije nisu smanjivane", potvrdio je premijer.

On je takođe ukazao na problem da se u privatnom sektoru isplaćuju skromne plate preko računa, a "resto" se daje na crno, te da to takođe višše neće moći.

Kao najveći problem Vlade Srbije istakao je zaduživanje na lokalnom nivou, jer kako kaže, imamo mnogo neodgovornih lokalnih samouprava, te je naš konsolidovani budžet mnogo veći problem od republičkog. On je naglasio da se zbog tog nedomaćinskog ponašanja na lokalnom nivou neće pojavljivati u predizbornoj kampanji kada za nju bude vreme.

Premijer je izjavio i da je privredni oporavak ozbiljno ubrzan tokom drugog kvartala i rekao da će Srbija u ovoj godini ostvariti rast BDP-a između 0,5 i jedan odsto, dok će deficit republičkog budžeta biti na nivou 2,87 odsto BDP do kraja godine.

  • Boksi

    29.07.2015 12:39
    ....
    U Izvrsnom vecu radnici imaju 19,800din.platu a gospoda neupucena do 155.000 mrs..bre svi u ......
  • Zbogom Srbijo

    29.07.2015 11:06
    Ovo je siguran znak
    Da je dogovorio prodaju Telekoma. I poslednja dobra stvar ode za održavanje bitangi na vlasti.
  • 29.07.2015 10:22
    Katran i perje
    Zar ovog opsenara više ničega nije sramota? Tri godine je na vlasti, oborio je svetski rekord u zaduživanju, zloupotrebio je medije, policiju, sudstvo i sve ostalo a nije izgradio ni kokošinjac. I sada opet farba narod sa ovakvim besmislicama. Baron Minhauzen je za njega malo dete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija