Fiskalni savet: Pretplata za RTS i RTV mora da bude minimum 150 dinara

Fiskalni savet ocenio je da bi sva domaćinstva morala da plaćaju pretplatu za javni servis od 150 dinara da bi se nadoknadila manja izdvajanja za to iz budžeta.
Fiskalni savet ocenio je da bi sva domaćinstva morala da plaćaju pretplatu za javni servis od 150 dinara da bi se nadoknadila manja izdvajanja za to iz budžeta.

Član Fiskalnog saveta Vladimir Vučković izjavio je da računica tog tela pokazuje da bi se samo u tom slučaju nadoknadila prepolovljena subvencija iz budžeta, koja će u sledećoj godini iznositi četiri milijarde dinara.

"Tako da i ovde predviđamo probijanje budžeta, odnosno da će za RTS trebati još oko dve milijarde dinara", kazao je Vučković.

Nekoliko beogradskih medija nagovestilo je danas da bi pretplata za RTS mogla da bude veća od 150 dinara, što je maksimalan iznos koji je najavio premijer Srbije Aleksandar Vučić. On je, podsetimo, prošlog meseca objavio da je vlada odlučila da izađe u susret najugroženijima tako što će i sledeće godine sa četiri milijarde dinara iz budžeta dotirati rad javnog servisa, a pretplata neće iznositi planiranih 500 već najviše 150 dinara.

Resorni ministar Ivan Tasovac danas je kazao da je zakonom propisan maksimalan iznos takse, a da će upravni odbori te dve kuće doneti konačnu odluku. On je rekao i da predložene izmene i dopune Zakona o javnim medijskim servisima predviđaju da se RTS i RTV delimično finansiraju iz republičkog budžeta i iz taksi.

  • Liman3

    08.12.2015 22:42
    Dokle vise da...
    ...finansiramo gubitnike, lopove i politicke podobnike, dokle? Sto sami ne zarade za svoje plate kao ostale TV kuce(privatne) nego im uvek treba dotirati a da oni nista po mogucstvu ne rade! Dole vise? Mi sto smo placali do ukidanja ispadosmo magarci sto smo placali pa sad ponovo treba da ispadnemo majmuni, e necemo vise, STOP RTS i RTV!!!! STOP!!!!STOP!!!!STOP!!!!
  • 08.12.2015 17:59
    Ugovor o placanju !!!
    Hocu ugovor da potpisem , ja I druga strana.
    U komunizmu se ne potpisuje.
    U tranziciji...ne znam,raspitacu se.
    U kapitalizmu se potpisuje.
    Gde pripadam? A,da li je to uopste I bitno?
  • Dron

    08.12.2015 13:36
    RTS
    Ne zelim da placam nesto sto i ne gledam. Od 1999. godine nemam TV i ne gledam nista. Dokle vise prisile i otimanja novca od gradjana ove sje(b)ane drzave? Nemate pare za RTS i RTV? Ako same nisu u stanju da zarade novac, onda ih ukinite!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija