Kamenovano Dečije odeljenje Gradske biblioteke

Nepoznati počinioci kamenovali su u toku noći Dečje odeljenje Gradske biblioteke "Vladislav Petković Dis" u Čačku.
Nepoznati počinioci kamenovali su u toku noći Dečje odeljenje Gradske biblioteke "Vladislav Petković Dis" u Čačku.

Razbijeno je 12 kvadrata staklenih površina i pričinjena je velika materijalna štetu, saopštila je biblioteka. Razbijene su sve staklene površine sa severne strane zgrade u kojoj je Dečje odeljenje, a zamena stakala koštala je Gradsku biblioteku oko 50.000 dinara.

"Nažalost, kako biblioteka pravno nije vlasnik prostora u Domu kulture imovina ne može biti osigurana, pa će teret računa od skoro 50.000 dinara za izvršenu uslugu podneti sama ustanova na samom kraju budžetske godine", navodi se u saopštenju.

Gradska biblioteka, koja je incident okarakterisala kao "nerazumni vandalizam", istakla je da su i ranije razbijana stakla na biblioteci, koja su debela osam milimetara, bez namere da se uđe u odeljenje i eventualno izvrši krađa.

Biblioteka je incident prijavila policiji.

"Problem je što ništa ne sprečava nesavesne sugrađane da ovo delo opet ponove, jer je taj prostor svima dostupan, nezagrađen i neadekvatno pokriven sigurnosnim kamerama. Nadamo se da će ovaj apel gradske ustanove kulture sa najdužom tradicijom u Čačku i najdužim podstanarskim statusom, doprineti makar da podignemo svest naših sugrađana o opštoj koristi i potrebi da sačuvamo makar ono što imamo", navodi se u saopštenju.

  • 08.12.2015 16:48
    "Ti ces moje dete da ucis da cita..."
  • Spark

    08.12.2015 15:15
    Logicno
    Prosecnom Srbinu lakse je da iskopa 20 metara kanala, nego da procita 20 stranica knjige (pod uslovom da hoce da kopa, ali izgleda da nece ni to da radi).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija