Vojni sindikat tvrdi da su "kontramitingaši" organizovano došli na protest

Vojni sindikat Srbije saopštio je da postoje informacije da je učesnicima kontramitinga ispred Vlade Srbije bio plaćen dolazak na skup i objavio fotografije za koje tvrdi da prikazuju "kontramitingaše" kojima se dele sendviči ispred autobusa kojim su stigli u Beograd.
"Kako nezvanično saznajemo, što se moglo pročitati i kroz komentare na društvenim mrežama oni koji su organizovali i pozivali na kontra miting bili su nagradjivani sa po 5.000 dinara, a sami učesnici - podanici sa po 2.000 dinara", navodi se u saopštenju, gde se mogu videti i fotografije deljenja sendviča pred put.
 
Vojni sindikat Srbije je naveo da je organizator "huškačkog okupljanja", svoje podanike za vernost, nakon uspešne realizacije dodeljenih zadataka, nagradio sendvičima. Sindikat je izrazio žaljenje zbog toga što svojim pristalicama nije mogao da organizuje iste pogodnosti jer su njegovi predstavnici "bili primorani da sami od svojih mizernih plata" izdvajaju novčana sredstva da bi se organizovao protest.
 
"U Srbiji je još obraz, čast i želja za slobodnim životom bitnija od sendviča i dnevnica, a ministri su jasno i glasno dobili komandu 'ostav', što znači da su dobili priliku da isprave ono što su do sada pogrešno uradili", naveo je sindikat. 
 
Uz saopštenje, Vojni sindikat Srbije objavio je i fotografije ljudi koji stoje u redu ispred autobusa jednog prevoznika, gde im se iz prtljažnika dele sendviči i kese sa hranom.
 
U subotu su održana dva protesta u blizini zgrade Vlade Srbije, jedan u organizaciji Vojnog i Policijskog sindikata Srbije, a drugi Saveza boračkih organizacija Srbije "Sabor" u znak podrške vladi.
  • Rezervista

    15.02.2017 13:19
    Miloš
    Državni stanovi otkupljeni za tepsiju ribe, dnevnice, naknada za odvojen život od porodice,beneficirani staž, dnevnice i NARAVNO prosek za penziju se računa SAMO PO PREOSEKU POSLEDNJE GODINE SLUŽBE, kada svi dobiju unapredjenje i veći čin, odnosno veću platu.
    Redovna vojska dobila je sve ove privilegije, a sada se poziva na čast i slavu.
    Rezervisti se mobililišu kada je najteže i svoju zemlju brane o svom trošku, bez priznanja ,privilegija i plate.
    I nekada i sada i ubuduće.
  • МиЛенко

    14.02.2017 11:06
    Еххх...
    Смешно је да је на контрамитингу било дупло више људи него на митинг.
    Успут, активних полицајаца и војника било је далеко више на контрамитингу него на митингу.

    О овоме је мало ко известио.
    Ваљда се није уклапало у планирани сценарио ПР тима "неорганизованих" митингаша, који не подносе контрамитинге, када су ови успешнији од њихових сопствених.
  • Milos

    13.02.2017 16:48
    Radi istine
    Časti-koji svi znaju? O cemu ti pricas. Koja poslednja plata za penziju. Ne siri dezinformacije. I da. Dobijali smo dnevnice. Konkretno,za mesec dana 7 DM. Pa vise ti dobijes od stranke po danu za plasiranje lazi i botovanje,nego sam ja za mesec dana nespavanja,smrzavanja i kojecega drugog. Nemoj biti tako providan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija