Beli pozvao na formiranje grupa građana koje će kontrolisati rad vlasti

Luka Maksimović, Ljubiša Preletačević Beli, pozvao je na formiranje grupa građana koje bi u svojim sredinama u okviru zakonskih mehanizama kontrolisale rad vlasti.
Ideja je, kako piše na sajtu "Beli samo jako", da se formira više lokalnih grupa građana koje bi u svojim gradovima i opštinama, kroz razne akcije, a u okvirima zakona, kontrolisale rad lokalnih vlasti. Osim uputstva za formiranje grupa, na sajtu piše i da iako "mladenovačka ekipa" neće kriti podršku bilo kome, u početku neće biti formalne povezanosti sa grupama. 
 
Svaka grupa građana će raditi za sebe i njihova sredina će donositi sudove o njima na osnovu njihovog rada. 
 
Razlog tome je, kaže, to što ne želi da postavlja strogu stranačku strukturu, "niti da bude šef bilo kome". 
 
Član štaba Ljubiše Preletačevića Belog Mijat Kostić rekao je ranije u izjavi za Tanjug kako je Beli spreman da kroz manje formalnu strukturu sarađuje sa grupama građana, ali da neće praviti stranku jer bi to bilo u suprotnosti sa svim načelima koje zastupaju.
  • Bebac

    06.05.2017 12:54
    40% prema 60% ?
    Svaka grupa može biti kupljena.
    Više sam za princip razvedenih roditelja.
    Dualna vlast, koja se takmiči ko će narodu dati više.
  • smesno

    06.05.2017 08:37
    pokvareni automobil neće se pokrenuti tako što sediš, gledaš ga i govoriš "šta da krene, ova kanta?!" već tako što ga popravljaš i guraš. dečko je u pravu, ako građani očekuju od institucija da prorade, moraju da ih koriste i konkretno i masovno pritiskaju. jedna krivična prijava se lako "zaturi", 10.000 prijava baš i ne. jedna inspekcijska prijava lako se zaturi, 10.000 prijava baš i ne itd. posle nekog broja postupaka SHVATIĆE da ne prolazi i da ljudi stalno gledaju i reaguju.

    a poenta kriminala je da drugi ne gledaju i ne reaguju.
  • smesno

    05.05.2017 22:19
    Smesno ili tuzno. Ovakvo nesto besmisleno procitati. Ko da kontrolise i kojim mehanizmima rad vlasti. Da je ovo drzava kao sto nije, ovo sve ne bi moglo da bude vlast ni u najludjim snovima, a ne da im se kontrolise rad. Koji rad? Sta radi vazduplohov? Sta radi gljivica? Sta, ustvari, realno radi nas faraon? Sta radi faraonov sluga sto nam raskucava grad? Ne budite smesni sa ovakvim predlozima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija