Koje stranke će na konsultacije kod Vučića, a koje ne

Iz SPS-a, DSS-a i LDP-a najavljuju da će se odazvati pozivu predsednika Srbije Aleksandra Vučića na konsultacije o novom premijeru, dok iz DS-a, SDS-a, Pokreta "Dosta je bilo" i Dveri kažu da neće doći na sastanak.
Socijalistička partija Srbija će se odazvati pozivu Vučića na sutrašnje konsulacije o novoj vladi, rečeno je u SPS-u.
 
"Sa zadovoljstvo ćemo se odazvati i nadam se da ćemo se dogovoriti o daljem razvoju Srbije", rekla je zamenica predsednika SPS-a Slavica Đukić Dejanović dodajući da to podrazumeva i ekonomski i svaki drugi razvoj Srbije.
 
Pozivu će se odazvati i Liberalno-demokratska partija, rečeno je u LDP-u. Podsetili su na nedavni stav lidera LDP-a Čedomira Jovanovića o tome: "Ići ću kod Vučića kao što sam išao kod svakog drugog predsednika kada se razgovaralo o formiranju vlade".
 
Lider DSS-a Miloš Jovanović kaže da je njihova ustavna obaveza da idu na konsultacije, ali da ta stranka ne želi da podrži novu Vladu. Rekao je da idu da "jasno i glasno" kažu da svakako neće podržati novu Vladu Srbije, jer smatraju da će to biti vlada kontinuiteta kako prema Evropskoj uniji, tako i prema Kosovu i Metohiji i Briselskom sporazumu i ekonomskoj politici koja ne daje odgovarajuće rezultate.
 
Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da je ispod časti i licemerno ići na konsultacije kod "onoga koji je preuzeo predsedničku funkciju na neregularnim i pokradenim izborima".
 
Poslanik DS-a u Skupštini Srbije Radoslav Milojičić Kena kaže da Demokratska stranka neće otići na konsultacije o novom premijeru. On je rekao da DS nema o čemu da priča s Vučićem jer, kako kaže, nije ispunio nijedno obećanje a svojim delovanjem je doveo do toga da građani sve teže žive.
 
Pozivu se neće odazvati ni Socijaldemokratska stranka jer smatra da će to biti samo prazna predstava. Predstavnik SDS-a Konstantin Samofalov je rekao da aktuelna vlast radi na uništvanju svakog dijaloga i da je "svaki dijalog samo prazna predstava".
 
Na konsultacije neće ni Pokret "Dosta je bilo". "DJB zahteva da predsednik Republike prvo podnese ostavku na mesto predsednika SNS-a i vrati se u okvire poštovanja Ustava i zakona, i tek onda uputi novi poziv na konsultacije na koji ćemo se rado odzavati uz prisustvo kamera", saopštio je DJB.
 
Vučić je sutra na konsultacije o novom premijeru pozvao predstavnike izbornih lista koje su prešle cenzus na parlamentarnim izborima.
  • BB

    05.06.2017 09:01
    Pre 100g su i na divljem zapadu sve indijanske poglavice dolazile kod velikog vrača po svoje mišljenje.A ameri su ih stamanili, izolovali i asimilirali.
    U SRB ne žive indijanci nego kako oni kažu mali rusi.I onda smo im mi uvek krivi za sve i na nama oštre kitu.
    Veliki Manitu treba da donese odluku:ako ne možeš da ih pobediš pridruži im se.Rusi su daleko, a i uvek su u zadnjem momentu izvukli dhupe i samo trgovali teritorijama.
  • Branko

    04.06.2017 20:14
    Trla baba lan..
    Nema apsolutno nikakvog smisla ici na konsultacije kod nekoga ko je pokazao da ne uvazava nicje misljennje .Njegovi poslusnici ce svakako ici, ali ne da bi imali svoj stav, vec da bi pohalili Vodjino misljenje.Trebalo bi svakako da povedu i M DJurica koji pokazao kako se aplaudira Vodji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija