Direktorka škole podnela ostavku zbog spota DJ Krmka

Direktorka Osnovne škole "Dimitrije Davidović" u Smederevu, u kojoj je snimljen spot "Profesorice" DJ Krmka, podnela je ostavku, prenosi portal Podunavlje.info.
Direktorka Snežana Đurić podnela je ostavku posle reakcije javnosti, a za vršioca dužnosti direktora škole postavljen je Dragan Petković, nastavnik muzičkog. Inspekcija Ministarstva prosvete obavila je vanredni nadzor, a sastao se i Školski odbor, sazvan na zahtev roditelja.
 
Ministarstvo je u sredu objavilo saopštenje u kome je odluka o ustupanju školskog prostora za snimanje ovakvog sadržaja ocenjena kao nedopustiva, a ovakav epilog je nagovešten konstatacijom da neko ko obavlja funkciju direktora škole ne bi smeo da postupi na način koji je neprihvatljiv za jednog prosvetnog radnika.
 
Muzičar iz BiH DJ Krmak snimio je spot sa "erotskim elementima, provokativno obučenom "profesorkom" i učenicima statistima" u toj smederevskoj školi. Ministarstvo je navelo da je sadržaj tog spota omalovažavajući za nastavnike i ulogu škole.
 
"Po saznanjima Ministarstva prosvete, direktorka škole nije imala saglasnost Republičke direkcije za imovinu za odluku o ustupanju prostora za snimanje spota. Saglasnost nije tražena od Ministarstva, a da jeste, ne bismo je dali", navodi se u saopštenju. Navodeći da je direktorka škole izjavila da "nije tražila pa samim tim ni bila upoznata sa scenarijom muzičkog spota", Ministarstvo je ocenilo da je to "apsolutno neprihvatljivo".
  
Snimanje ovog spota uznemirio je roditelje i prosvetne radnike.
  • Realista

    09.06.2017 22:30
    Licemerje
    Treba nas bombardovati opet
  • DejanKG

    09.06.2017 20:37
    Dvolični roditelji i ministars
    Ti isti roditelji koji se bune protiv... "nemorala"... dozvoljavaju da im ćerke idu u školu napucane kao prostitutke i tada je sve u redu!? O ministrastvu da ne pričam.

    VRATITE DIREKTORKU NA FUNKCIJU ! ! !
  • saramakas

    09.06.2017 15:59
    Trebao je i tadasnji direktor Rade Zejak isto ovako da postupi kad je ona kretenusa snimila spot u svecanoj sali Karlovacke gimnazije...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.