Vujović: Problem upravljanja na svim nivoima

Ministar finansija Dušan Vujović istakao je da u Srbiji postoji problem upravljanja na svim nivoima - na državnom, javnom i privatnom.
"Potpredsednička mesta ne bi trebalo da se dele politički več funkcionalno", rekao je Vujović na samitu ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava u Bečićima, u Crnoj Gori.
 
On je upozorio da u Srbiji ne postoji koordinacija u upravljanju.
 
"Koordinacija je teška za Balkan. Ljudi koji ne shvataju da se do cilja može doći zajedničkim radom, gube vreme i prebacuju poslove na druge", rekao je Vujović.
 
U Srbiji, po njegovim rečima, postoji problem upravljanja, koriste se zastarele metode, "bumbar princip i zujanje okolo" što je pogrešno.
 
"Treba primeniti princip rukovođenja", rekao je Vujović i naveo primer Elektroprivrede Srbije "gde su reforme posle osam meseci zaustavljene pola godine dok zaposleni nisu fiksirali svoja radna mesta".
 
Povučeno, a neiskorišćeno 3,5 milijardi evra
 
"Srbija ima 3,5 milijardi evra povučenih, a neiskorišćenih zajmova, a putevi nisu završeni i nemamo koristi od njih, osim što je angažovana građevinska industrija", izjavio je Vujović.
 
On je rekao da je kapitalna stvar završetak infrastrukture. Dodao je da fabrike koje su otvorene poslednjih godina neće imati smisla, ako ne budu profitabilne kao što su slične u svetu.
  • Benzol

    17.06.2017 23:31
    Zar nije SNS na vlasti na svim nivoinma u srbiji?

    Hehehehe ... sami sebi i svetu dokazali koliko su nesposobni.

    Lopovska marva.
  • SUDIJA

    17.06.2017 22:09
    Podobni, a ne sposobni
    To je princip vladavine u ex-YU državama, s toga, logično je da nema dobre organizacije. U većim privatnim firmama je preslikan taj model po sistemu cpy-paste. A zašto bi bilo drugačije, da li smo zaista toliko naivni da verujemo kako se sve ovo radi u ime naroda i države? Take money and run -sistem koji će pojesti sve nas.
  • Perica

    17.06.2017 21:08
    ######
    Kada si ti kao dobar strućnjak to primetio,šta mi kao nestručnjaci da kažemo
    koji za to odavno znamo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.