Prošle vrućine, septembar će biti topao

Sa najtoplijim delom leta je definitivno gotovo, a u predstojećem jesenjem periodu i vreme će biti u skladu sa kalendarom i sezonskim promenama, rečeno je u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Srbije (RHMZ).

U septembru nas očekuje prijatno vreme sa periodičnim zahlađenjima u trajanju od jednog ili dva dana. Kako je objašnjeno, nalazimo se u periodu poznog leta i više neće biti ekstremno visokih temperatura. To znači da se ne očekuju temperature preko 30 stepeni Celzijusovih, ali se ne očekuju ni niže od 20 stepeni.

Prosečna maksimalna dnevna temperatura iznosiće oko 25 stepeni.

Od utorka se očekuje zahlađenje, a kako je precizirano, to će biti i 12, 15. i 18. septembra.

U oktobru se, kao i obično, očekuje dalji pad temperature, što odgovara sezonskim promenama. Maksimalna dnevna temperatura pada, ali će i dalje biti suvih i sunčanih dana.

Može se očekivati i prvi sneg na planinama, kažu u RHMZ.

Novembar donosi mogućnost prvih pojava snega u nižim predelima krajem meseca, kao i pojavu magle u kotlinama, a gotovo sigurno je da će planine zaviti beli omotač.

  • Zivan

    10.09.2017 15:48
    Za septembasr je prosećna dnevna maksimalna temperatura od 25 stepeni veoma visoka...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.