Danas protest policajaca zbog ubistva kolege

Zbog ubistva kolege Siniše Hrnjeza, ali i učestalih napada na pripadnike MUP-a, sindikati policije danas u 10h organizuju protestnu šetnju gradskim ulicama.
Policajac Siniša Hrnjez, koji je u nedelju u Ledincima ubijen na dužnosti, biće sahranjen u 14 časova na groblju u Gajdobri.

Zbog ubistva policajca, ali i učestalih napada na pripadnike MUP-a, sindikati policije danas organizuju protestnu šetnju gradskim ulicama.

Nenad Ljubišić iz Sindikata srpske policije, kaže za Radio 021 da je okupljanje zakazano za 10 časova ispred novosadske Policijske uprave u Ulici kralja Petra I, odakle bi okupljeni Bulevarom oslobođenja trebalo da se upute ka zgradi policije na uglu bulevara i Ulice Pavla Papa, gde će biti održana komemoracija: "Nakon komemoracije, protestna šetnja će se nastaviti do zgrade suda u Sutjeskoj ulici. Ovom prilikom, Sindikat srpske policije poziva sve kolege i koleginice, kao i građane, da dođu i učestvuju u protestnoj šetnji".

Ljubišić: Svaki posmrtni govor liči jedan na drugi

U poslednjih pet godina, više od 9.000 policajaca napadnuto je na dužnosti, a od početka ove ubijena su trojica pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova. Ljubišić kaže da zbog toga sindikati policije traže od države da konačno pooštri kazne prema onima koji napadaju ovlašćena službena lica. "Država i rukovodstvo MUP-a i dalje samo deklarativno osuđuju napade, akcenat stavljajući na to da je napad na policijskog službenika napad na državu i da policijski službenici više ne smeju biti glineni golubovi. Svaki posmrtni govor, liči jedan na drugi, a policajce i dalje ubijaju. Imamo tri ubistva ove godine, pa se pitamo dokle više tako i koja je granica trpljenja", kaže Ljubišić.

On dodaje su ministar Ivica Dačić i direktor policije Milorad Veljović, prilikom nedavnog ranjavanja policajca u Beogradu, obećali da će zakon biti promenjen i da će policija dobiti odgovarajuća ovlašćenja, ali da od toga nema ništa. "Navodili su primere američke policije. I posle nekoliko dana, videli smo da od pukih obećanja nema ništa, da u Predlogu zakona o policiji, koji je prošao Vladu 26. oktobra ove godine, o upotrebi sredstava prinude, upotrebi vatrenog oružja, nema ni jednog jedinog slova. Znači, po ko zna koji put nas je vrh MUP-a obmanuo i dao nam lažna obećanja", tvrdi Ljubišić.

Podsetimo da je Srećko Martić (36), u nedelju u Ledincima bombom ubio svog oca Jovu (62) i policajca Sinišu Hrnjeza (39), te ranio policajca Sašu Marinkovića. Do intervencije policije, došlo je nakon prijave za nasilje u porodici. Ubijeni policajac je iz Gajdobre, otac je troje dece, a supruga mu je nezaposlena. (D.S.)

  • sale novosadjanin

    01.11.2011 11:20
    !
    saucesce porodici !
  • Vuchigo

    01.11.2011 11:05
    A kad će da se okupe oni koje su policajci bezrazložno batinali, i iživljavali se nad njima??? Setite se one dece od pre nedleju dana i komentara policajca:,, Našli ste se na pogrešnom mestu u pogrešno vreme''. I naravno drugi komentar isto od pripadnika MUP-a :,,Kolega im se ubio pa su isfrustrirani pa malo moraju da se iživljavaju'' Ne kažem da su svi policajci takvi, i žao mi je ovog koji je poginuo, naravno generalizacija nikad nije poželjna... Ali neka prvo čiste svoje dvorište...
  • Jovan

    01.11.2011 09:38
    Ne lezi toliki problem u zakonima koliko u neodgovornosti sudstva i generalno drzave da ucine nesto po pitanju nasilja i kriminala koji se oko nas desava. Onaj sto je ubio policajca u pljacki banke, 26 puta okrivljen, bio na uslovnoj. Pa naravno da ce ubiti nekoga. Ovaj drzao kasikaru u kuci. A sta radi ovo nase "reformisano" sudstvo i drzava?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.