RTS "nema vremena zbog obaveza": Traže odlaganje sastanka o izbornim uslovima

Radio-televizija Srbije tražila je odlaganje sastanka sa poslanicima vladajuće partije i opozicije u okviru pregovora o izbornim uslovima.
RTS "nema vremena zbog obaveza": Traže odlaganje sastanka o izbornim uslovima
Foto: 021.rs
Kako su naveli, predloženi termin petak u 13 časova im ne odgovara zbog ranije preuzetih obaveza, prenosi Nova.rs.
 
Predsednik stranke Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš objavio je na društvenoj mreži Iks da su Radio-televizija Srbije i Radio-televizija Vojvodine odgovorili Skupštini Srbije da nemaju vremena za razgovor sa poslanicima o medijima pre ponedeljka.
"Direktor RTV je bar lično potpisao odgovor. Bujošević ni toliko, zauzet. Potpisao kabinet", naveo je Ponoš.
 
"Toliko o tački dva iz zahteva za izborne uslove. To je ona, što nam je rešena", dodao je Ponoš.
Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić objavila je na mreži X da se RTS "odjavio iz izbornih uslova".
 
"Kaže sve rade kako valja i ne vide zašto bi razgovarali sa opozicijom. Sve super, kao i birački spisak. Zato se ni do danas 25. aprila, 22 dana posle raspisanih izbora, nije ni mrdnulo u čišćenju biračkog spiska", napisala je Tepić.
 
Ona je objavila i kopiju odgovora koji je javni servis dostavio učesnicima planiranog sastanka.
 
Portal Nova.rs je objavio da je RTS zatražio pomeranje sastanka na ponedeljak ili utorak, 29. ili 30. aprila.
 
"Zbog ranije zakazanih obaveza nismo u mogućnosti da u tako kratko roku pozitivno odgovorimo na vaš poziv na sastanak 26. aprila u 13 časova u Domu Narodne skupštine", naveo je RTS.
 
U pozivu je navedeno da će "poslaničke grupe imati priliku da iznesu svoje viđenje o izveštavanju javnih servisa" sa čime smo mi već veoma dobro upoznati jer pažljivo pratimo i skupštinska zasedanja i sve izjave svih relevantnih političkih faktora u zemlji te ne vidimo potrebu za našim prisustvom na takvom sastanku, navodi se u odgovoru RTS-a.
 
Javni servis je tražio i da im se dostave teme o kojima će se razgovarati kako bi se adekvatno pripremili, prenosi Nova.rs
 
Učesnici parlamentarnog dijaloga o poboljšanju izbornih uslova trebalo je u petak u 13 časova da održe sastanak sa predstavnicima Radio-televizije Srbije, kako bi razgovarali o načinu izveštavanja javnog servisa u predstojećoj izbornoj kampanji.
  • Aleksej

    26.04.2024 06:49
    Xexe
    Dodji juce ;)
  • Djorde

    26.04.2024 04:56
    Srbistan!
    Dobrodosli u Srbistan! Sta ste ocekivali!?
  • Usput

    26.04.2024 00:03
    Koristim priliku da kažem
    RTS ov program (svi programi RTSa) su 10 dužina ispred privatnih stanica. Posebno RTV1 tamo idem da se odmorim od kojemakarčega.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija