"Država spremna da interveniše iz robnih rezervi"

Ministar za unutrašnju i spoljnu trgovinu Rasim Ljajić izjavio je, povodom najava raznih poskupljenja, da država neće sedeti skrštenih ruku i da je spremna i da interveniše iz robnih rezervi.

Ministar za unutrašnju i spoljnu trgovinu Rasim Ljajić izjavio je, povodom najava raznih poskupljenja, da država neće sedeti skrštenih ruku i da je spremna i da interveniše iz robnih rezervi.

"Uredba o maržama ostaće na snazi, ali sada će biti važnije da se preduzmu mere koje će kod proizvođača smanjiti pritisak. Mi smo već stupili u kontakte i ovih dana ćemo sa njima razgovarati kako bismo utvrdili šta može da se preduzme. Spremni smo i da intervenišemo iz robnih rezervi, ali je u ovom trenutku važno da prvo utvrdimo bilanse", rekao je Ljajić za "Danas".

On je dodao da pšenice ima oko dva miliona tona, što zadovoljava domaće potrebe, a i dalje se otkupljuje kako bi moglo da se interveniše na tržištu.

"Sa kukuruzom, sojom i suncokretom situacija je znatno lošija, a to direktno utiče na povećanje proizvodne cene mesa. U zalihama kod robnih rezervi imamo oko 70 miliona tona kukuruza i videćemo kakve su mogućnosti da se sa tim količinama interveniše kod proizvođača kako bi smanjili njihove troškove", istakao je Ljajić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija